Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Βαρθολομαίος: «Αναμένουμε τις ομιλίες που θα φωτίσουν πολλές πτυχές των εξελίξεων σε Ίμβρο και Τένεδο»

 

Φωτογραφία ethnos.gr/Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Πατριάρχης δεν έκανε αναφορά στην επαναλειτουργία της Χάλκης ωστόσο έδωσε έμφαση στην επαναλειτουργία των σχολείων στην Ίμβρο από το 2013 που ήταν «ένα θαύμα Θεού»

Βαρυσήμαντη ομιλία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έκανε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον απόηχο των δηλώσεων που έκανε στη Θεσσαλονίκη για την επαναλειτουργία της σχολής της Χάλκης στο «ορατό μέλλον». Ο Βαρθολομαίος άνοιξε τις εργασίες του 1ου Πανιμβριακού Συνεδρίου «Ίμβρος και Τένεδος Νόστος και Προοπτική» στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Ο Πατριάρχης δεν έκανε αναφορά στην επαναλειτουργία της Χάλκης ωστόσο έδωσε έμφαση στην επαναλειτουργία των σχολείων στην Ίμβρο από το 2013 που ήταν «ένα θαύμα Θεού» που αναγέννησε το ελληνικό στοιχείο και σταδιακά ενισχύει την επιστροφή των ομογενών στον τόπο τους. Παρότι δεν έγινε σαφή αναφορά η αναλυτική αναφορά στην επαναλειτουργία των ελληνικών σχολείων στην Ίμβρο και στην Τένεδο έχει άμεση σχέση με τα οφέλη για την επαναλειτουργία της Χάλκης. Είπε ακόμα πως είναι ανοικτά τα ζητήματα όπως της υπηκοότητας και των περιουσιακών δικαιωμάτων.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου