Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Θαλάσσια κυριαρχία σε κίνδυνο: Τα δικαιώματα της Ελλάδας και οι τουρκικές αμφισβητήσεις στην τοποθέτηση υποβρύχιων καλωδίων

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Άντε να δεχθούμε ότι διατείνεται το «Ελληνικό ΥΠΕΞ» και όλα ήταν καλά..

Τι δουλειά είχε «ο Τούρκος ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ» να επιτηρεί τις έρευνες του Ιταλικού πλοίου ΟΧΙ μισό μίλι πέρα από τα Έξι ναυτικά μίλια και αυτή τη φορά ακόμη και εντός των Έξι..

Είναι η απόλυτη ηττοπάθεια και αποδοχή της θρασύτητας..

Δικαιώματα της Ελλάδας στην Τοποθέτηση Υποβρύχιων Καλωδίων

Η Ελλάδα, με βάση τα προαναφερθέντα άρθρα, έχει το δικαίωμα να τοποθετεί υποβρύχια καλώδια τόσο στα χωρικά της ύδατα όσο και στην ΑΟΖ και την υφαλοκρηπίδα της. Αυτά τα δικαιώματα περιλαμβάνουν:

Χωρικά Ύδατα: Η Ελλάδα ασκεί πλήρη κυριαρχία και μπορεί να τοποθετεί υποβρύχια καλώδια χωρίς την ανάγκη εξωτερικής έγκρισης.

ΑΟΖ: Η Ελλάδα έχει δικαιώματα που περιλαμβάνουν τη τοποθέτηση και διαχείριση υποβρύχιων καλωδίων, διασφαλίζοντας ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα τρίτων κρατών συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο.

Υφαλοκρηπίδα: Η Ελλάδα μπορεί να τοποθετεί υποβρύχια καλώδια, υπό τον όρο ότι η πορεία τους συμφωνείται με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία διατηρεί το δικαίωμα να προστατεύει τους φυσικούς της πόρους και να προλαμβάνει τη ρύπανση από αγωγούς.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου