Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Πρόεδρος Ερντογάν και μέλη του ΑΣΣ στο Μαυσωλείο: Λαμβάνουμε προφυλάξεις ενάντια στις επεκτατικές φιλοδοξίες

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε το Μαυσωλείο με μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ). Ο Ερντογάν, ο οποίος υπέγραψε το ειδικό βιβλίο στο Μαυσωλείο, ανέφερε: 

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την πατρίδα και τα εθνικά μας συμφέροντα μέχρι τέλους, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ενάντια στις επεκτατικές φιλοδοξίες που αναβίωσαν πρόσφατα».

Το ΑΣΣ θα συνεδριάσει σήμερα υπό την προεδρία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πριν από τη συνεδρίαση, ο Πρόεδρος Ερντογάν επισκέπτεται το Μαυσωλείο με μέλη του ΑΣΣ.

Ο Ερντογάν, ο οποίος υπέγραψε το ειδικό βιβλίο στο Μαυσωλείο, χρησιμοποίησε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Αγαπητέ Ατατούρκ, είμαστε για άλλη μια φορά στην παρουσία σας σήμερα ως μέλη του ΑΣΣ. Θυμόμαστε την κατάστασή σας και τους μάρτυρες μας και ελπίζουμε ότι η συνεδρίασή μας του ΑΣΣ θα είναι επωφελής για τη χώρα μας, το έθνος μας και τις ένοπλες δυνάμεις μας. Σε μια κρίσιμη περίοδο που σημειώνονται καυτές συγκρούσεις και πολιτικές δολοφονίες στη γεωγραφία μας, η Τουρκία αναδεικνύεται ως μνημείο σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή της. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την πατρίδα και τα εθνικά μας συμφέροντα μέχρι τέλους, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για τις επεκτατικές φιλοδοξίες που αναβιώνουν τις τελευταίες ημέρες».

Συνεδρίαση ΑΣΣ

Τα μέλη του Συμβουλίου που θα συμμετέχουν στη συνεδρίαση του ΑΣΣ στο Προεδρικό Συγκρότημα, θα είναι:

Αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ,

Υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τούντς

ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν, 

Υπουργός Οικονομικών και Θησαυροφυλακίου Μεχμέτ Σισμσέκ,

Υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια,

Υπουργός Εθνικής Παιδείας Γιουσούφ Τεκίν

ΥΕΘΑ Γιασιάρ Γκιουλέρ

Α/ΓΕΕΘΑ Στγός Μετίν Γκιουράκ

Α/ΓΕΝ Νχος Ερτζουμέντ Τατλίογλου

Α/ΓΕΣ Στγός Σελτζούκ Μπαϊρακτάρογλου

Α/ΓΕΑ Πτχος Ζιγιά Τζεμάλ Καντίογλου

Στη σύσκεψη, εκτός από τις προαγωγές Σχων (και αντιστοίχων) και την παράταση της θητείας τους, θα συζητηθούν και οι φάκελοι προαγωγών και τοποθετήσεων στρατηγών και ναυάρχων.(Ανωτάτων)

Ενώ οι μελέτες του ΑΣΣ αναμένεται να ολοκληρωθούν σε μία ημέρα, οι αποφάσεις του Συμβουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν στο κοινό μετά την έγκριση του Ερντογάν.

Διαβάστε σχετικό άρθρο στο ΚΟΙΝΟ των Απανταχού Ελλήνων: ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΩΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου