Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Γιατί οι Ρώσοι δεν έπρεπε να αιφνιδιαστούν στο Κουρσκ

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Σημειακό μέτωπο είναι η επίθεση στο Κουρσκ σε ένα μέτωπο 1.000 χιλιομέτρων και δεν δημιουργεί αντίστοιχο ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ με το 20% του Ουκρανικού εδαφους υπό Ρωσικό έλεγχο..

Το πρόβλημα είναι τίνι τρόπω εχει σχεδιαστεί η ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ των Ουκρανικών δυνάμεων από το Κουρσκ και οι απώλειες σε έμψυχο δυναμικό εάν είναι «το επικοινωνιακό επίτευγμα…»

ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται επί δυόμιση χρόνια, χωρίς κάποιος να μπορεί να προβλέψει πότε και πώς θα τελειώσει. Παρότι πρόκειται για έναν πόλεμο υψηλής έντασης της μεταβιομηχανικής εποχής, διατηρεί χαρακτηριστικά προηγούμενων πολέμων. Ο πόλεμος πλέον διεξάγεται από το Σούμι-Κουρσκ μέχρι τη Χερσώνα, σε ένα μέτωπο 1000 σχεδόν χιλιομέτρων, μεγαλύτερο από το μήκος του Δυτικού Μετώπου, όπως σταθεροποιήθηκε τον χειμώνα του 1914-15.

Η ουκρανική εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ δημιούργησε νέα κατάσταση, δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη εισβολή σε ρωσικό έδαφος μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πριν προχωρήσουμε ας εξετάσουμε δύο χαρακτηριστικά από τη μέχρι τώρα διεξαγωγή αυτού του πολέμου: την κινητοποίηση και τον επιχειρησιακό ελιγμό. 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:slpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου