Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Κλείδωσε για το 2026: Το κοφτερό ξίφος της Πατρίδας

 Εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 20 Αυγούστου 2024

Ο πύραυλος ξηράς Atmaca, το οπλικό σύστημα πυραύλων κρουζ εδάφους -εδάφους που αναπτύχθηκε από τη ROKETSAN, πρόσβαλε με ακρίβεια τον στόχο του στις δοκιμές βολής και πραγματοποίησε την πτήση του με τη μεγαλύτερη εμβέλεια και τη μεγαλύτερη διάρκεια...

Ο πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας Δρ. Haluk Görgün, ανακοίνωσε ότι ο πύραυλος ξηράς ATMACA, που αναπτύχθηκε από τη ROKETSAN, χτύπησε τον στόχο του ακριβώς στη δοκιμαστική δραστηριότητα βολής και πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη πτήση του, με το μήνυμα: «Είθε η μεγάλη πτήση και μεγάλη διάρκεια πτήσης του πυραύλου ξηράς ATMACA, το κοφτερό ξίφος της Πατρίδας, να είσαι ωφέλιμος για τη χώρα μας».

Ακρίβεια εκατοστού

Ο Görgün σημείωσε τα εξής στη δήλωσή του: «Μεταξύ των κύριων στόχων του πυραύλου ξηράς ATMACA, τον οποίο εκτοξεύσαμε το 2021 ως πύραυλο κρουζ μεγάλης εμβέλειας, που μπορεί να εκτοξευθεί από ένα τακτικό τροχοφόρο όχημα ξηράς για να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες των χερσαίων δυνάμεών μας, είναι: στρατηγικοί στόχοι ξηράς, Πυροβολαρχίες συστημάτων αεράμυνας και σταθερά/μετακινούμενα πυραυλικά συστήματα εδάφους-εδάφους. Ο πύραυλος κρουζ ATMACA, ο οποίος έχει μια κεφαλή βάρους περίπου 250 κιλών και μια κεφαλή αναζήτησης υπερύθρης απεικόνισης (IIR), αναπτύσσεται για να μπορεί να καταστρέφει στόχους που προσδιορίζονται με ακρίβεια εκατοστών, εκτελώντας επιθετικούς ελιγμούς. Είμαι σίγουρος, ότι ο πύραυλος ξηράς ATMACA, θα είναι ένα βήμα μπροστά από τους αντίστοιχους στον κόσμο με τα ιδιαίτερα τεχνικά και τακτικά χαρακτηριστικά του. Στη δοκιμαστική δραστηριότητα βολής που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, ο ATMACA πέταξε με τον κινητήρα του KTJ3700, χτύπησε με ακρίβεια τον στόχο του και πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη πτήση του μέχρι σήμερα. Συγχαίρω τους υπαλλήλους της ROKETSAN και της KALE ARGE που εργάστηκαν σκληρά στο πλαίσιο του έργου. «Είθε να είναι επωφελές για τη χώρα μας και το αγαπημένο μας έθνος».

Πολλαπλασιαστής ισχύος

Ο Görgün, στην ανάρτησή του στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε: «Είθε η μακρινή και μακρόχρονη πτήση του αιχμηρού ξίφους της Πατρίδας, KARA ATMACA, να είναι ευεργετική για τη χώρα μας. Το KARA ATMACA, ένας πύραυλος κρουζ μεγάλης εμβέλειας, ανθεκτικός στην εμπλοκή, που σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί ενάντια σε στρατηγικούς χερσαίους στόχους που απαιτούν υψηλή ακρίβεια, θα ενισχύσει τη δύναμη του στρατού μας. «Συγχαίρουμε όλες τις ομάδες μας που εργάστηκαν μέρα και νύχτα για να φέρουν αυτή την ικανότητα πολλαπλασιαστή ισχύος στο στρατό μας».

Θα τεθεί σε υπηρεσία το 2026

Η σύμβαση για τον πύραυλο κρουζ ATMACA, ο οποίος αναπτύσσεται από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών για την ανάγκη της Διοίκησης των Χερσαίων Δυνάμεων να αποκτήσει ικανότητα κρούσης ακριβείας μεγάλης εμβέλειας, υπογράφηκε στις 18 Αυγ 2021. Ο πύραυλος κρουζ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2026.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου