Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ελληνοτουρκικά: Το παρασκήνιο πίσω από την ακύρωση της επίσκεψης Γερλίκαγια

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η έγκριτη κυβερνητική καθημερινή αποκαλύπτει ότι και ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν έρχεται ΑΘΗΝΑ και ο κ. Γεραπετρίτης εδέησε μετά από δέκα ημέρες να κάνει ρηματική διακοίνωση στους Τούρκους για τα «καμώματα τους στην Κάσο», που τα κατάπιε αδιαμαρτύρητα!!..

Βασίλης Νέδος

Εν τω μεταξύ, χθες το υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε και στο τυπικό βήμα της παράστασης διαμαρτυρίας προς την Τουρκία για το περιστατικό της Κάσου, καθώς ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αγκυρα επέδωσε ρηματική διακοίνωση στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για την εν λόγω υπόθεση.

Στη ρηματική διακοίνωση, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αγκυρα καταγγέλλεται για μονομερείς ενέργειες, που ωστόσο δεν έχουν κανενός είδους επίπτωση στην ουσία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στην περιοχή όπου εκτυλίχθηκε την περασμένη εβδομάδα η παρεμπόδιση ερευνών του πλοίου «Ievoli Relume» από πλοία του τουρκικού ναυτικού, τα οποία δεν τηρούσαν καν τους βασικούς κανόνες ασφαλούς ναυσιπλοΐας, ήτοι να κρατούν απόσταση μεγαλύτερη του ενός ναυτικού μιλίου.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου