Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Αλβανία: Νέα βουλγαρική ένωση έκανε την εμφάνισή της στο Ελμπασάν

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Η Βουλγαρία ενεργοποιεί τη μειονότητα της στην Αλβανία και θέτει στο περιθώριο τα όνειρα των Σκοπίων για αλυτρωτισμό μειονοτήτων στα γειτονικά κράτη..

«Η Βουλγαρία και η Αλβανία βλέπουν να έχουν κοινά σύνορα βάσει Συνθήκης του 1961»

«Όταν η Αλβανία αποχώρησε από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας το 1961, διατήρησε τη διμερή συνθήκη με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Βουλγαρίας για αμοιβαία βοήθεια και συνεργασία. Σε αυτή τη συνθήκη, που δεν έχει ακυρωθεί μέχρι σήμερα, τα σύνορα μεταξύ Αλβανίας και Βουλγαρίας θα ακουμπούσαν», γράφει ο Πάντε Κολεμισέφσκι στην εφημερίδα των Σκοπίων «Nova Makedonija», όπως δημοσιεύει το βουλγαρικό Fokus.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της βουλγαρικής πρεσβείας στα Τίρανα, στις 24 Μαΐου 2024 στην πόλη Ελμπασάν της Δημοκρατίας της Αλβανίας, παρουσιάστηκε επίσημα μια νέα ένωση της βουλγαρικής εθνικής μειονότητας στη χώρα.

«Στις 24 Μαΐου 2024, παρουσιάστηκε σε επίσημη τελετή ο νεοσύστατος οργανισμός – Βουλγαρική Εταιρεία Εκπαίδευσης και Πολιτισμού “Prosveta” – Elbasan. Στην ιδρυτική γιορτή της εταιρείας παρευρέθηκαν οι ιδρυτές κα Λιντίτα Ντουρμίσι, πρόεδρος του νέου οργανισμού, ο Μικέλ Τσενάι, γραμματέας της εταιρείας, η κα Φλουτούρα Ιμπραχίμι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου», όπως σημειώνεται. 

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου