Οι αλκοόλες ζάχαρης όπως η ξυλιτόλη και η ερυθριτόλη χρησιμοποιούνται ευρέως ως υποκατάστατα ζάχαρης σε επεξεργασμένα τρόφιμα
Το δημοφιλές υποκατάστατο ζάχαρης, η ξυλιτόλη, που χρησιμοποιείται συνήθως από όσους θέλουν να χάσουν βάρος ή είναι διαβητικοί, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Heart Journal την Πέμπτη.
Τα γεγονότα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου