Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Στρατηγός Φράγκος: Πολιτική απρέπεια από τον Βελόπουλο..(βίντεο συνέντευξης)

 

Ο Στρατηγός Φράγκος παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 στην εκπομπή «ACTION ΤΩΡΑ» καλεσμένος των δημοσιογράφων Ντόρας Κουτροκόη και του Νίκου Υποφάντη όπου εξήγησε για άλλη μια φορά ότι ουδεμία σχέση έχει με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ελληνικής Λύσης Εμμανουήλ Φράγκο (Φραγκούλης) και προφανώς δεν ήταν υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο αυτού του κόμματος. 

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:


Δήλωσε πως πρόκειται για μια τεχνηέντως κατασκευασμένη συνωνυμία για την οποία  εγκαίρως πριν τις ευρωεκλογές έβγαλε σχετική ανακοίνωση στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης πράγμα το οποίο έπραξε και στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2019.

Πρόκειται όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, περί πολιτικής απρέπειας μεγίστου μεγέθους καθώς στο ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Λύσης, δίπλα στο όνομα ΦΡΑΓΚΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ έχει προστεθεί σε παρένθεση ένα (ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ), το οποίο σίγουρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εξηγηθεί από το μικρό όνομα και όπως όλοι ξέρουμε τα υποκοριστικά βγαίνουν στο όνομα και όχι στο επίθετο και συμπλήρωσε πως το "Φραγκούλης" δεν υπάρχει ούτε στην επίσημη σελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Στρατηγός είπε πως περιποιεί τιμή στο πρόσωπό του το γεγονός ότι χιλιάδες φίλες και φίλοι του έδειξαν την αγάπη τους, τον σεβασμό τους στο έργο που έχει κάνει και την κοινή πίστη στις αρχές που πρεσβεύει. 

Επίσης δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια σε όλους τους επιτυχόντες και ευχήθηκε να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που τους αναλογεί εκπροσωπώντας την πατρίδα μας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Παρότρυνε τους νέους Ευρωβουλευτές να εργαστούν για τα ζητήματα που μας απασχολούν όπως αυτά τις καθημερινότητας αλλά και στα θέματα της κοινής Ευρωπαϊκής Άμυνας όπως αυτό της αντιεροπορικής ομπρέλας για την οποία όπως είπε θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων και θα στείλει ένα μήνυμα στη γειτονική Τουρκία ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και Ευρωπαϊκά.

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ αναφέρθηκε στις αντιδράσεις από την Τουρκία για την στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στον Έβρο «RIVER ROUTE 2024» σκοπός της οποιας, ήταν η τεχνική διάβασης υδάτινου κωλύματος, υπό τις συνθήκες ενός σύγχρονου περιβάλλοντος επιχειρήσεων παρουσία παρατηρητών από 6 διαφορετικές χώρες, με την αιτιολογία ότι απειλούνται.

Αναρωτήθηκε πως και εμείς δεν έπρεπε να είχαμε ενοχληθεί από τις στρατιωτικές ασκήσεις της Τουρκίας όπως η EFES με βασικό σενάριο την κατάληψη βασικής νήσου δηλαδή ένα από τα έξι μεγάλα νησιά, ένα ενδιάμεσο και πάντα μέσα στα σενάρια να έχουν πρώτο στόχο το Καστελόριζο..

Επανέλαβε πως εάν η τουρκία επιθυμεί πραγματικά καλές σχέσεις πρέπει: 

  • Να άρουν του casus belli
  • Να σταματήσουν να αντιδρούν στη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων 
  • Να ανακηρύξουμε την ΑΟΖ

Για την εισαγωγή της έννοιας της Γαλάζιας πατρίδας στο εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκίας στο Στρατηγός επεσήμανε πώς δημιουργούν την πίστη ότι είναι κυρίαρχη στο Αιγαίο και ειδικότερα μέχρι τον 25ο μεσημβρινό δηλαδή από τη Θάσο μέχρι το μέσο της Κρήτης τα νησιά τους ανήκουν..

Τέλος ο Στρατηγός ανέφερε ότι ανεξάρτητα με το ποιος κυβερνά στην Τουρκία,είτε είναι Κεμαλιστές,θυμίζοντας στην εισβολή στην Κύπρο, αλλά και τώρα με τους ισλαμιστές με τον νεοθωμανισμό έχουν μία επεκτατική νοοτροπία και την πεποίθηση ότι πρέπει να κυριαρχήσουν στην Ανατολική Μεσόγειο και στην ευρύτερη περιοχή θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την σταθερότητα, όντας κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ ενάντια σε κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ και να κατέχουν το 37% κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην αντιδρά κανείς..















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου