Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Γερμανία: Να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο μέχρι το 2029, λέει ο υπουργός Άμυνας - «Οικιακά καταφύγια» σχεδιάζει το Βερολίνο με το βλέμμα στον Πούτιν

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Οι Γερμανοί κινούνται στα πλαίσια της λογικής που αναφέρει ότι:

«Εαν επιθυμείς την ΕΙΡΗΝΗ προετοιμάσου για Πόλεμο!!..»

Η Πατρίδα μας βιώνει ανοικτά και απροκάλυπτα μετά τον Ιούνιο του 1995 την απειλή πολέμου, όταν η Τουρκική Εθνοσυνέλευση αποφάσισε, ότι αν ασκήσει το μονομερές δικαίωμα, που της επιτρέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας να επεκτείνει τα Χωρικά τη Ύδατα στα 12 ν.μ. τότε είναι Casus belli…

Τι ετοιμότητα και πόσες θυσίες υφίσταται ο Ελληνικός λαός, που απειλείται με πόλεμο από χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, που θέλει μάλιστα να γίνει και πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ κατέχει το 37% με εισβολή το 1974 της Κύπρου, που είναι και αυτή μελος της Ε.Ε….

Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, το υπουργικό συμβούλιο εγκρίνει εντός της ημέρας μέτρα οργάνωσης της χώρας σε περίοδο πολέμου. Πρόκειται για ένα έγγραφο 81 σελίδων με κατευθυντήριες γραμμές για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σε μια τέτοια περίπτωση οι αρμοδιότητες του καγκελάριου θα αυξηθούν, με τη μεταβίβαση σε αυτόν των εξουσιών ελέγχου και άμυνας. Ο υπουργός Άμυνας θα είναι μόνο επικεφαλής της διοίκησης της Μπούντεσβερ. Ένα άλλο τμήμα αφορά μια σειρά από πιο ειδικούς κανονισμούς, που έχουν σχεδιαστεί για να διατηρήσουν τη λειτουργία της χώρας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η αποθήκευση ενέργειας ή τροφίμων, καθώς και η υποχρέωση των μέσων ενημέρωσης να μεταδίδουν άμεσα τις κυβερνητικές ανακοινώσεις και να προειδοποιούν. «Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες η Γερμανία βρίσκεται υπό στρατιωτική απειλή» αναφέρεται ήδη στην πρώτη παράγραφο.

Οι εμπειρογνώμονες υπολογίζουν ότι θα πρέπει να κατασκευαστούν περίπου 210.100 μεγαλύτερα καταφύγια για την προστασία περίπου 85 εκατομμυρίων κατοίκων, δηλαδή όσων ζουν στη Γερμανία. Το συνολικό κόστος υπολογίζεται σε 140,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: DW

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου