Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Στα σχολικά βιβλία το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας»

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ειλικρινά ποτέ δεν πρόκειται να κατανοήσω την ημέτερα αδράνεια στην ευθεία απειλή κατά της ΕΘΝΙΚΗΣ Κυριαρχίας απο την Τουρκία με την επονομαζόμενη «Γαλάζια Πατρίδα», που θεωρεί τουρκική επικράτεια τα ΝΗΣΙΑ:

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΛΗΜΝΟΣ ,ΛΕΣΒΟΣ, ΧΙΟ, ΣΑΜΟ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ!!

Η απάντηση είναι γνωστή και προβλέπεται ως νομιμότατη απο το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας το γνωστό με το ακρωνύμιο UNCLOS!!

Απλά ανακήρυξη της ΑΟΖ με παράλληλη επέκταση των Χωρικών Υδάτων και κλείνει το θέμα οριστικά και με ενημέρωση των Βρυξελλών και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ…

Όλα όσα προβλέπονται στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Μοντέλο Εκπαίδευσης του Τουρκικού Αιώνα»

Επιμέλεια Γιάννης Κουτρουμπής

Με οδηγό τον «Αιώνα της Τουρκίας», που προβλήθηκε πολύ κατά την προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση Ερντογάν προχωρά σε μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία. Μία από αυτές είναι και η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Το υπουργείο Παιδείας προέβη στην αναθεώρηση του προγράμματος σπουδών, το οποίο καλύπτει το προγράμμα των μαθητών του δημοτικού, του γυμνασίου και του λυκείου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Hurriyet Daily News, το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε το νέο πρόγραμμα σπουδών με το όνομα «Μοντέλο Εκπαίδευσης του Τουρκικού Αιώνα», το οποίο έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την χώρα και τα ελληνοτουρκικά, καθώς τα επεκτατικά όνειρα της Τουρκίας βρίσκονται πλέον στη διδακτέα ύλη. Οι μαθητές αναμένεται να αρχίσουν να μαθαίνουν τους όρους όπως η «Γαλάζια Πατρίδα», Θάλασσα των Νήσων, Πατρίδα των Αιθέρων, όροι που θα αποτελέσουν τη νέα τάξη πραγμάτων στην εκπαίδευση των μαθητών.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου