Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Γιατί «αναγκάζεται» ο Μπλίνκεν να πάει στην Άγκυρα - «Ταύρος εν υαλοπωλείω» ο Ερντογάν με Ισραήλ και Δύση

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

«Θεατρικές παραστάσεις ξεδοντιασμένου Σουλτάνου Ερντογάν και ότι αρπάξει!!…»

«Τον πήραν χαμπάρι και του πετάνε Κόκκαλα..»

Οι Άραβες δεν τον ήθελαν στο Αμάν και έχει «λυσσάξει..»

«Κορώνες - κορώνες και κατά φαντασία Ηγέτης του Ισλάμ στο Χαλιφάτο του μυαλού του!!..»

 «Αν τα Αμερικανάκια του δώσουν χώρο μετά μάζεψε τα Τουρκάκια…»

Θα πρέπει να πείσει την Άγκυρα ότι η στάση της για στήριξη του Ισραήλ δεν είναι εναντίον των Παλαιστινίων - Την ίδια ώρα ο Ερντογάν ανακαλεί τον πρέσβη στο Ισραήλ και δηλώνει πως ο Νετανιάχου δεν είναι πλέον συνομιλητής

Για την γραφειοκρατία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλα και τού Πενταγώνου η εικόνα του Ερντογάν να σηκώνει την σημαία του Ισλάμ εναντίον του Ισραήλ και της Δύσης, ξυπνάει εφιάλτες της απώλειας του Ιραν. Και η γραφειοκρατία αυτή αναζητεί τρόπους ώστε η Τουρκία να μην βρεθεί σε φυγόκεντρη τροχιά.

Ο Τ.Ερντογάν είναι οργισμένος όμως διότι θεωρεί ότι επιχειρείται ο αποκλεισμός της Τουρκίας από τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας στην περιοχή. Η Τουρκία δεν προσκλήθηκε στην συνάντηση του Α.Μπλίνκεν το Σάββατο με τους ΥΠΕΞ των Αραβικών χωρών στην Ιορδανία, ενώ η Άγκυρα δεν περιλήφθηκε στους σταθμούς των δυο προηγούμενων περιοδειών του Αμερικανού ΥΠΕΞ στην περιοχή.

Επιθυμώντας διακαώς να εξασφαλίσει ρόλο στην επόμενη ημέρα επικαλούμενος ακόμη και το Οθωμανικό παρελθόν της Γάζας ο κ.Ερντογάν βλέπει με ανησυχία να έχει αποκλεισθεί και από τις μεσολαβητικές προσπάθειες για την απελευθέρωση των ομήρων αλλά και από τις διαβουλεύσεις μεταξύ των αραβικών κρατών.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου