Ακολουθεί πίνακας με το ποσοστό υπερεπεξεργασμένων τροφών που καταναλώνονται σε κάθε χώρα από αυτές που ‘έδωσαν’ δείγμα στη μελέτη.
Η μετα ανάλυση έδειξε πως τα UPF βλάπουν την ανθρώπινη υγεία και καθιστούν πιο πιθανό ότι κάποιος που τα καταναλώνει σε μεγάλο βαθμό θα υποστεί ένα δυνητικά θανατηφόρο συμβάν, όπως καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό.
Oι ερευνητές παρείχαν και μια πιο λεπτομερή εικόνα για το ποια προϊόντα που αυξάνουν τους κινδύνους και αυτά που δεν τους αυξάνουν.
Η τακτική κατανάλωση προϊόντων κρέατος -όπως τα λουκάνικα- και τα ποτά με ζάχαρη, καθιστά πιο πιθανή τη νόηση από καρκίνο και καρδιομεταβολικές ασθένειες.
Στον αντίποδα, το ψωμί και τα δημητριακά μειώνουν στην πραγματικότητα τον κίνδυνο, επειδή περιέχουν φυτικές ίνες, παρ’ ότι είναι εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα.
Διευκρινίστηκε και ότι «οι σάλτσες, τα αλείμματα και τα καρυκεύματα είναι επίσης βλαβερά για την ανθρώπινη υγεία αλλά όχι τόσο όσο τα ζωικά προϊόντα και τα αναψυκτικά».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου