Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023

Ελληνικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα θα τοποθετήσει πυραύλους Spike στα Τουρκικά σύνορα»

 Στρατηγός Φρ. Φράγκος: No comments..

Μιλώντας για τη βαθμολογία Power Index που παρέχεται από την Global Firepower, ο Μπαλτζώης είπε ότι η Τουρκία είναι 11η μεταξύ 145 χωρών και η Ελλάδα κατέλαβε την 30η θέση.
Περιοδικό «Μ5» της 5 Οκτωβρίου 2023

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελληνικού Τύπου, η Αθήνα θα τοποθετήσει πυραύλους Spike, που αγοράστηκαν από το Ισραήλ, στα Τουρκικά σύνορα.

Η είδηση ότι αυτή η κατάσταση θα ήταν αποτρεπτικός παράγοντας, έφερε στο νου τη θέση της Τουρκίας και της Ελλάδας στις στρατιωτικές κατατάξεις ισχύος.

«Ένα στρατηγικό όπλο»

Γράφοντας ότι η Ελλάδα συμφώνησε με το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ για την αγορά αντιαρματικών πυραύλων Spike, η Greek City Times ανέφερε ότι θα αποκτηθεί ένα «στρατηγικό όπλο» για την άμυνα.

Με τη συμφωνία, ο Ελληνικός στρατός θα εξοπλιστεί με πυραύλους και ΕΕ/Π Apache, παραγωγής της Ισραηλινής κρατικής εταιρείας Rafael. Ο τίτλος της είδησης ότι πύραυλοι με βεληνεκές έως 35 km θα τοποθετηθούν στα σύνορα του Έβρου και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου είναι: «Η Ελλάδα θα τοποθετήσει ισχυρούς πυραύλους Spike στα Τουρκικά σύνορα»...

Θα αγοράσει περισσότερους από 220 πυραύλους

Στις ειδήσεις αναφέρθηκε ότι η συμφωνία περιελάμβανε την αγορά μεγάλου αριθμού πυραύλων και ότι οι πύραυλοι Spike ήταν βασικό όπλο για την άμυνα των νησιών στα Τουρκικά σύνορα και τον Έβρο. Βάσει της συμφωνίας, η Ελλάδα θα αγοράσει περισσότερους από 220 πυραύλους. Αναμένεται ότι αυτό θα καλύψει όλες τις ανάγκες της Ελλάδας.

Αναφέρθηκε ότι οι πύραυλοι που θα αναπτυχθούν στο Ανατολικό Αιγαίο θα προσθέσουν αποτρεπτική ισχύ στην Ελλάδα με βεληνεκές έως 35 χιλιόμετρα και δυνατότητα χτυπημάτων ακριβείας από τις ακτές των νησιών. Αναφέρθηκε ότι οι ενισχύσεις στα χερσαία σύνορα της χώρας θα είναι οι ίδιες και ότι ο εξοπλισμός των ΕΕ/Π Apache με Spike Nlos, θα είναι εφιάλτης για κάθε στόχο τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου