Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Στρατηγός Φράγκος: Πληροφορίες και Ανορθόδοξος πόλεμος η ενδεδειγμένη στρατηγική για τον IDF..(βίντεο)

Ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Στρατηγός Φρ. Φράγκος παραχώρησε συνέντευξη την 16-10-2023 στην τηλεοπτική εκπομπή "Σήμερα" του ΣΚΑΪ με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο Ισραήλ

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

 Ο Στρατηγός Φράγκος εξήγησε πως πρόκειται για έναν πόλεμο νέας δομής διότι θα διεξαχθεί σε ένα χώρο συνολικά 365 τ. χιλ. που εκκενώθηκε στη Β. Γάζα, να ειναι μόλις 130 τ.χιλμ. στον οποίο θα επιχειρήσει μεγάλος όγκος δυνάμεων με δεδομένου τις καταστροφές που έχουν προκληθεί από τους βομβαρδισμούς μιλάμε για μία πολύ δύσκολη επιχείρηση την οποία χαρακτήρισε αυτοκτονική.

Εκτίμησε ότι η περιοχή θα απομονωθεί από τον ισραηλινό στρατό όταν επιτευχθεί η αποχώρηση των αμάχων και εν συνεχεία θα επιχειρήσουν οι Ειδικές Δυνάμεις. 

Πριν από όλα αυτά όμως για να επιτευχθεί η νίκη σε ένα τέτοιο πόλεμο το Α και το Ω είναι οι πληροφορίες (HUMINT).

Ο Στρατηγός μίλησε για το ηθικό πλεονέκτημα που υπάρχει για το Ισραήλ έναντι της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς και τόνισε πως οι παλαιστίνιοι δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη θέση τους, ακόμα και ο παλαιστίνιος ηγέτης Αμπάς για το αν η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση ή όχι..

Στο ερώτημα που τέθηκε από τους δημοσιογράφους για τις στοές - τούνελ που βρίσκονται κάτω από τη Γάζα ο Στρατηγός απάντησε ότι η Χαμάς είναι στρατιωτική οργάνωση η οποία λειτουργεί επί τη βάσει του Ανορθόδοξου πολέμου και ο τρόπος αντιμετώπισης της είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ Ανορθόδοξος πολεμος από το Ισραήλ κάτι που κανείς δεν το επιθυμει και εκτίμησε ότι θα χρησιμοποιηθούν θερμοβαρικές βομβες αλλά και υπνωτικά αέρια τα οποία θα χτυπήσουν στοχευμένα κατόπιν εκτίμησης και αξιολόγησης των πληροφοριών.

Όπως ξεκάθαρα τόνισε ο Στρατηγός το Ισραήλ δεν έχει επιλογές θα μπει στη Γάζα δεν κάνει πίσω, παρά την οπισθέλκουσα που είναι οι απειλές του Ιράν κάτι όμως που διασφαλίζεται από την παρουσία των αμερικανικών αεροπλανοφόρων τα οποία έχουν τη δυνατότητα να εξαϋλώσουν οποιονδήποτε και σε μεγάλη ακτίνα.

Και εξήγησε πώς το μυστικό όπλο του Ισραήλ είναι  αυτό που είπε η πρώην ισραηλινή πρωθυπουργός Γκόλντα Μέιρ του Ισραήλ «εάν χάσουμε τον πόλεμο δεν έχουμε να πάμε πουθενά αλλού» και υπενθύμισε πως η επιχείρηση "Πλημμύρα του Αλ Ακσα" έγινε στις 6 Οκτωβρίου 1973 γεγονός που δεν είναι τυχαίο.

Παρομοίασε την Τούρκικη παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο ύστερα και από την NAVTEX που εξέδωσε για διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά σαν "τον κλόουν που περιφέρεται γύρω από ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να φτάσει ".

Και διευκρίνισε πως δύο NAVTEX για Μόρφου, Κερύνεια και Αμμόχωστο από 16/10 μέχρι 27/10  εκλαμβάνονται ως μήνυμα, για το Αεροπλανοφόρο Gerald Ford, που είναι στο σημείο της ΑΟΖ, και έχει ως στόχο την αμφισβήτηση του Χάρτη της Σεβίλλης όπου τέμνονται αυτές τη Κύπρου, Ελλάδος και Τουρκίας..

Επεσήμανε πως μπήκαμε σε μία φάση ιερού πολέμου κάτι που δεις επιθυμεί και θα έχει επιπτώσεις και στη δική μας εσωτερική ασφάλεια ως Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μάλιστα τόνισε την καθυστέρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη λήψη αποφάσεων και πως δεν έχει βάλει στη θέση της στην Τουρκία η οποία με τη σειρά της έχει δώσει χώρο εκτός από την Χαμάς και στον ISIS ο οποίος διατηρεί γραφεία στην Άγκυρα γεγονός που δεν έχει διαψευσθεί μέχρι σήμερα και αποκάλυψε πως εκεί γίνεται το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος της Χαμάς.

Ο Στρατηγός είπε πως η χώρα μας πρέπει να πάρει τα μαθήματα όσον αφορά το τρόπο οργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εσωτερικής Ασφάλειας και να μην ξεχάσουμε την Θράκη και τα νησιά φέρνοντας ως παράδειγμα αυτό που έγινε στην Κύπρο όπου οι Τούρκοι μίλησαν για έναν πόλεμο ανεξαρτησίας και εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη μορφή που δόθηκε στον ιερό πόλεμο που διακηρύχθηκε.

Ο Στρατηγός πρότεινε την άμεση λήψη μέτρων όπως την ενίσχυση της περιφέρειας και τόνισε ότι δεν είναι τυχαία η δήλωση του πρωθυπουργού για το δικαίωμα της αυτοάμυνας καθώς ήταν ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία.

Ο κ. Αρχηγός για άλλη μία φορά χτύπησε το καμπανάκι κινδύνου για το εθνικό θέμα του μεταναστευτικού για το πώς αντιμετωπίζεται, τι έλεγχος και ταυτοποίηση γίνεται στους μετανάστες καθώς οι υπηρεσίες μας γνωρίζουν αλλά και έχουν ενημερωθεί από ξένες υπηρεσίες ότι είμαστε χώρα διέλευσης και τρομοκρατών..

Εκτίμηση τέλος ότι ήταν λάθος η ανάρτηση της σημαίας του Ισραήλ καθώς δίνουμε άλλοθι για να γίνονται συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις υπέρ της Χαμάς έφτανε μία μέρα όπως είπε άλλωστε και ξεκαθάρισε ότι είμαστε με το Ισραήλ ως χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τελειώνοντας ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ είπε πως επιβάλλεται η αντιμετώπιση των τζιχαντιστών καθώς η Ελλάς ζει το Τζιχάντ εδώ και χίλια χρόνια από τη μάχη του Ματζικέρτ και μετά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου