Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Το Hürjet, το πρώτο επανδρωμένο αφος της Τουρκίας, συνεχίζει τις δοκιμές επιδόσεων

Ιστοσελίδα «Defensehere» της 4 Οκτωβρίου 2023

Το Hürjet, το πρώτο επανδρωμένο αφος με κινητήρα τζετ της Τουρκίας, που αναπτύχθηκε από την TUSAS, ολοκληρώθηκε επιτυχώς μετά από δοκιμές κινητήρα και απογείωσης.

Ο πρώτος χρήστης του Hürjet θα είναι τα «Τουρκικά Αστέρια»

Το Hürjet, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ακροβατικό αφος επίδειξης, εκτός από αποστολές ελαφράς επίθεσης, εκπαίδευσης και περιπολίας, πέταξε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2023 με την ακροβατική ομάδα της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, «Τουρκικά Αστέρια», που θα είναι ο πρώτος χρήστης του Hürjet, το οποίο εκτελεί πτήσεις βραχίονα με αφη F-5.

Το πρώτο εκπαιδευτικό και ελαφρύ επιθετικό αφος της Τουρκίας, το Hürjet, το οποίο συνεχίζει τις πτητικές του δοκιμές, θα αντικαταστήσει το αεροσκάφος F-5 που χρησιμοποιείται από τα «Τουρκικά Αστέρια». Στο πλαίσιο αυτό, η ακροβατική ομάδα «Τουρκικά Αστέρια», στο άμεσο μέλλον, θα πετάξει με Hürjet αντί για το αφος NF-5 που χρησιμοποιεί σήμερα.

Το Hürjet πέρασε με επιτυχία την πρώτη της δοκιμή ενεργοποίησης στις 26 Δεκεμβρίου 2022 και ο κινητήρας του ξεκίνησε με επιτυχία για πρώτη φορά στις 30 Ιανουαρίου 2023. Το Hürjet συναντήθηκε με τον διάδρομο για δοκιμές ταξί στις 18 Μαρτίου 2023 και πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του πτήση στις 25 Απριλίου 2023. Το Hürjet, το οποίο έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 10 πτήσεις από την πρώτη της ημερομηνία πτήσης, συνεχίζει τις δοκιμές απόδοσης διπλού πιλοτηρίου, υψηλής ισχύος σε πλήρη ταχύτητα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου