Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Υπερσύγχρονες αμερικανικές φρεγάτες τύπου Constellation, με κατασκευή μέρους τους στην Ελλάδα ζητά το Πολεμικό Ναυτικό

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Φέρεται ότι το ΓΕΝ προτίθεται ΑΝΤΙ για Κορβέτες να προβείς την προμήθεια Φρεγατών, όποτε θα χυθεί πολύ μελάνι..,

Η υπερσύγχρονη φρεγάτα τύπου constallation που θέλει το Π.Ν. για να αντικαταστήσει τις υπέργηρες που σήμερα έχει και να αυξήσει την υπεροπλία μας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Πέτρος Τρουπιώτης

Τα βασικά στοιχεία πάνω στα οποία φαίνεται να «πατά» η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού που προωθεί την συγκεκριμένη αγορά είναι:

-- Το κόστος τους, είναι σχεδόν ίδιο με το κόστος των προσφερόμενων κορβέτων που έχουν όμως πολύ μικρότερες δυνατότητες. Μάλιστα το κόστος αυτό μπορεί να μειωθεί σημαντικά αν συμφωνηθεί (όπως προτείνεται) η κατασκευή μέρους τους στα ελληνικά ναυπηγεία.

-- Στο ότι τα ελληνικά ναυπηγεία μπορούν να ξεκινήσουν να κατασκευάζουν μέρος όχι μόνον των ελληνικών φρεγατών αλλά και των αμερικανικών (ή και άλλων χωρών που θα θελήσουν να τις αγοράσουν) μια και τα αμερικανικά ναυπηγεία μπορούν να κατασκευάζουν μόνον δυο τον χρόνο.

-- Η αγορά των αμερικανικών φρεγατών, θα γίνει με διακρατική συμφωνία , κάτι που από την μια «βγάζει εκτός» ενδιάμεσους (που ανεβάζουν το κόστος), ενώ η αμερικανική πλευρά , δεν ζητά (όπως η Γαλλική και η Ιταλική) προκαταβολή με την παραγγελία, αλλά δόσεις, σε βάθος χρόνου, κάτι που είναι πολύ βολικό για την ελληνική πλευρά, μια και μεταθέτει την πληρωμή τους μετρά το 2026-2027.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.flash.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου