Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Ο μικρότερος αριθμός γεννήσεων εδώ και 91 χρόνια

Στρατηγός Φρ. Φράγκος : Αντί σχολίου παρατίθενται ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ οι οποίες  επαναλαμβάνονται διαχρονικά από το 2012 σε ομιλίες για την επίλυση του ζοφερού προβλήματος του Δημογραφικού:

  •  Σύσταση ειδικού Ταμείου Αρωγής Οικογενειών, με κάλυψη εξόδων από τον τοκετό έως την ενηλικίωση των τέκνων, αναλογικά με τον αριθμό τους, με πρωτοστάτη την Εκκλησία, τους εθνικούς ευεργέτες που δυστυχώς έχουν εκλείψει και δημόσιους πόρους διασφαλισμένους.  
  •  Ειδική ενίσχυση των παιδιών που γεννιούνται στη Θράκη και σε ακριτικά νησιά κατά τα πρότυπα του Μακαριστού Χριστοδούλου.
  •  Επιδότηση πρωτοβουλιών ενίσχυσης ανέργων ζευγαριών και ένταξη τους σε ειδικό πρόγραμμα εφαρμογής σε συνεργασία με φορείς της Ευρωζώνης. 
  •  Έκπτωση εισφορών των επιχειρήσεων που προσλαμβάνουν μέλη πολυτέκνων οικογενειών.
  • Γενναία μείωση των βαρών οικογενειών με περισσότερα του ενός παιδιά και δη των πολυτέκνων, αντί του να φορολογούνται ανηλεώς όπως συμβαίνει σήμερα. 
  •  Φορολογικό σύστημα που να προβλέπει εκπτώσεις για παιδιά προσχολικής, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
  •  Υπό τις παρούσες συνθήκες να προστατευθεί η πρώτη κατοικία, άλλως δεν θα έχουμε ούτε γάμους, μετά την υπογεννητικότητα. 
  •  Επιβάλλεται η στήριξη των νέων, ηλικιακά, οικογενειών με παιδί/α, ΕΙΔΙΚΑ για τους χαμηλόμισθους.
  •  Μοριοδότηση για την πρόσληψη των πολύτεκνων οικογενειών και στο δημόσιο.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27ης Μαΐου 2008 της Η΄ Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων

Προτείνεται επίσης στο άρθρο 21 του Συντάγματος να προστεθούν ως ξεχωριστές παράγραφοι 4 και 5 με ρητή διατύπωση να τηρούνται απαρέγκλιτα και να μην αναθεωρούνται από κυβερνήσεις με ιδεολογία, που δεν εμφορούνται από αρχές και αξίες για τηνδιάσωση-επιβίωση του Χριστεπώνυμου Έθνους

Διαβάστε ΕΔΩ το άρθρο 21 του Συντάγματος

Δείτε σχετικό βίντεο:



Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2022 οι γεννήσεις έφτασαν τις 76.541, ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν για άλλη μία χρονιά τις 140.000

Μαύρο ρεκόρ υπογεννητικότητας σημειώθηκε στη χώρα το 2022, με λιγότερο από 80 χιλιάδες γεννήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, πέρσι οι γεννήσεις έφτασαν τις 76.541, ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν για άλλη μία χρονιά τις 140 χιλιάδες.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.kathimerini.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου