Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Τούρκος Ναύαρχος τα γράφει, αν δεν αλλάξουν πολιτική προς τα εκεί πάει…
Το πρώτο είναι η ίδρυση ενός κράτους μαριονέτα της δύσης με το όνομα “Κουρδιστάν”, που θα περιλαμβάνει τα εδάφη του Ιράν, του Ιράκ, της Τουρκίας και της Συρίας.
Δεύτερον, η πιθανή επέμβαση των ΗΠΑ και του Ισραήλ στο Ιράν.
Τρίτον, η επιβολή του χάρτη της Σεβίλλης αντί της “Γαλάζιας τουρκικής πατρίδας” στη Μεσόγειο.
Τέταρτον, η καθιέρωση ενός ομοσπονδιακού συστήματος στην Κύπρο στο οποίο θα επικρατήσουν οι Ελληνοκύπριοι.
Πέμπτο είναι η εφαρμογή μεγάλων πιέσεων, ακόμη και κυρώσεων για την πλήρη υποταγή της Άγκυρας στην αντιρωσική εχθρότητα.
Ο μεγάλος σεισμός της Ανατολίας θα επιβάλει εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια στην τουρκική οικονομία τις επόμενες δεκαετίες.
Αυτός ο προϋπολογισμός θα επηρεάσει φυσικά τον αμυντικό προϋπολογισμό και συνεπώς τις δραστηριότητες των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το λόγο αυτό, οι πολιτικές δυνάμεις θα είναι ευαίσθητες στις επιβολές της Δύσης μέσω του ΝΑΤΟ. Ο βαθμός στον οποίο η τουρκική κυβέρνηση θα αντισταθεί στα γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ σε συνάρτηση με τον χρόνο, θα κρίνουν τα πάντα.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου