Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Διαδηλώσεις στη Ρωσία υπέρ των δημοψηφισμάτων στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Εύλογη είναι η αντίδραση με τη κατευθυνόμενη στήριξη των δημοψηφισμάτων της κεντρικής διοίκησης της Ρωσίας, που αποτελούν ενέσεις τόνωσης του ηθικού μετα το «σοκ» επιστράτευσης 300.000 Ρώσων και την αποστολή τους στα μέτωπα της Ουκρανίας..

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στα "δημοψηφίσματα" προσάρτησης στη Ρωσία τεσσάρων ουκρανικών περιοχών, τα οποία καταγγέλλονται από το Κίεβο και τους συμμάχους του.

Στη Μόσχα, η διαδήλωση ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα πολύ κοντά στην Κόκκινη Πλατεία, σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.

Στην πλατεία Μανέζ, το πλήθος συγκεντρώθηκε απέναντι από το άγαλμα του στρατάρχη Ζούκοφ, του σημαντικότερου ίσως στρατιωτικού ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην εξέδρα που είχε στηθεί με την ευκαιρία αυτήν, ανέβηκαν πολλοί εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων για να υπερασπιστούν, ο ένας μετά τον άλλο, τα "δημοψηφίσματα".

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου