Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Ν. Δένδιας: Διερευνητικές με Τουρκία μόνο για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα

 Σχολιο Καθηγητή κυρίου Θεόδωρου Καρυώτη:

Η Τουρκία από το 1973 προσθέτει, κάθε τόσο, μια μονομερή αξίωση. Ήρθε η ώρα να τους κάνουμε και εμείς μια αφαίρεση στις θέσεις μας. Να τους πούμε ότι η μοναδική μας διαφορά είναι μόνο η ΑΟΖ και όχι η υφαλοκρηπίδα. Όλα τα παράκτια κράτη αναφέρονται πάντα στην ΑΟΖ.

Οι προτεραιότητες της πορτογαλικής προεδρίας της Ε.Ε., οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το μεταναστευτικό και η διαδικασία διεύρυνσης της Ε.Ε. βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα, στη Λισαβόνα.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας παρατήρησε πως η επίσκεψή του έρχεται μόλις δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συνάντησή του με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα, συνεχάρη τον Πορτογάλο ομόλογό του για την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα του για τους επόμενους 6 μήνες, σημείωσε ότι έχει μπροστά του ένα πολύ δύσκολο έργο, αλλά δήλωσε βέβαιος ότι θα τα πάει εξαιρετικά. Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στις προσπάθειες του.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου