Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Οι Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) στην εποχή της «Πολυχωρικής Μάχης»

 

 Επιμέλεια: Υπλγος (ΠΖ) Χριστόφορος Ράπτης, 

Στη μετά Ψυχροπολεμική εποχή, ανταγωνιστικά Κράτη, όπως η Ρωσία και η Κίνα, έχουν αναπτύξει τις στρατιωτικές ικανότητές τους, με σκοπό να ανταγωνιστούν την κυριαρχία που απολάμβαναν μέχρι τώρα τα Αμερικανικά όπλα. 

Για την κατανόηση , αντιμετώπιση και εξουδετέρωση της απειλής, ο Αμερικανικός Στρατός και το Σώμα Πεζοναυτών, έχουν αναπτύξει μια Διακλαδική επιχειρησιακή προσέγγιση, γνωστή ως «Πολυχωρική Μάχη».

Αν και παραμένει σε αρχική φάση, οι δύο παραπάνω Κλάδοι, οραματίζονται την «Πολυχωρική Μάχη», ως την έννοια των Συνδυασμένων όπλων για τον 

21ο αιώνα, βασισμένο στην υπόθεση, ότι στο κοντινό μέλλον, οι αντίπαλοι των ΗΠΑ θα δοκιμάσουν την έως τώρα Αμερικανική υπεροχή και στα πέντε (5) πεδία: 

Σε Ξηρά, Θάλασσα, Αέρα, στο Ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και στο Διάστημα. 

Αρχή της Πολυχωρικής Μάχης είναι η ανάπτυξη τμημάτων Ξηράς τα οποία θα αποκτήσουν πλεονέκτημα έναντι των εχθρικών τμημάτων, με σκοπό την εμπλοκή και κυριαρχία και άλλων στοιχείων της φίλιας Διακλαδικής Δύναμης. 

Η Πολυχωρική Μάχη στοχεύει στη σύζευξη των πέντε (5) πεδίων της Μάχης:

Ξηρά, Θάλασσα, Αέρα, Ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και Διάστημα σε μια ενιαία Δομή Διοίκησης, όπου επιδιώκεται η ταυτόχρονη προσβολή του εχθρού και στα πέντε (5) πεδία. Παρουσιάστηκε, στις 4 Οκτ 2016, από τον Δκτή της Δκσης Εκπσης και Δόγματος του στρατού των ΗΠΑ (TRADOC),

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου