Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Οι μετά τα Ιμια αναμετρήσεις…


Η τελευταία παράγραφος του άρθρου και το βίντεο του Στρατηγού Φ. Φράγκου για την πραγματική απειλη που είναι το δημογραφικό και φέρει σε αδυναμία την Πατρίδα να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα της Τουρκίας..

Βασίλης Νέδος

Πρέπει όμως να ακολουθήσει και ο εκσυγχρονισμός μιας οικονομίας πάνω στην οποία στηρίζονται τα πάντα και αυτήν τη στιγμή είναι αμιγώς καταναλωτική, δίχως εγχώριες παραγωγικές δυνατότητες και ελάχιστη καινοτομία. Η αποτροπή χωρίς οικονομία, δίχως διπλωματική βαρύτητα και, λόγω δημογραφικού, χωρίς πληθυσμό είναι μια χίμαιρα.
  
Η συμπλήρωση 26 ετών από την κρίση των Ιμίων έφερε ξανά στην επιφάνεια τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η συλλογική μνήμη. Η απώλεια των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Εκτορα Γιαλοψού συνιστά μια ανοιχτή πληγή, η οποία δεν επιτρέπει την αποπομπή της υπόθεσης των Ιμίων στο βαθύ ασυνείδητο. Ωστόσο, με εξαίρεση τη χυδαία εκμετάλλευση της απώλειας των τριών ανδρών σε καιρό καθήκοντος και τη λαϊκίστικη υποβάθμιση της υπόθεσης των Ιμίων, λίγες προσπάθειες έχουν γίνει προκειμένου να ενταχθεί το συγκεκριμένο ιστορικό επεισόδιο στη μακρά πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου