Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

Ο Ελληνικός Τύπος έγραψε ότι υστερούν απέναντι στα Τουρκικά ΙΗΑ

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Το ξάφνιασμα της Άγκυρας από την αγορά Belhara & Rafale τους οδηγεί σε παράκρουση και προβάλουν τα εγχώρια Drones (IHA) τα Bayraktar ως αντιστάθμισμα του εξοπλιστικού ισοζυγίου Ελλαδος - Τουρκίας σύμφωνα με πηγές τουρκικές τον παρακάτω πίνακα..

Ιστοσελίδα «Defensehere» της 28 Ιανουαρίου 2022

Δηλώνοντας ότι το ενδεχόμενο επιστροφής της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 είναι πάντα ανοιχτό, τα Ελληνικά ΜΜΕ παραδέχτηκαν ότι η Ελλάδα υστερεί πολύ πίσω από την Τουρκία στο θέμα των ΙΗΑ.

Αξιολογώντας το ενδεχόμενο επιστροφής της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, ο Ελληνικός Τύπος προχώρησε σε μια σημαντική ομολογία για τα Τουρκικά ΙΗΑ.

Ο Ελληνικός Τύπος, που ασχολείται με την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ότι η Τουρκία, η οποία διαθέτει σημαντικά κεφάλαια για την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, αναπτύσσεται ραγδαία σε πολλά μέτωπα όπως η Λιβύη, το Καραμπάχ, ο Καύκασος και η Συρία.

Στις ειδήσεις, που ανέφεραν ότι το ενδεχόμενο εξομάλυνσης των σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και επιστροφής στο πρόγραμμα των F-35 είναι πάντα ανοιχτό, αναφέρεται ότι «Θα γίνει μια πολύ σοβαρή συζήτηση για το εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη για τα F-35, ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, γιατί μια τέτοια απόφαση, θα οδηγήσει σε πολύ εκτεταμένες βελτιωτικές εργασίες και υποδομές».

Εξομολόγηση για τα drone από την Ελλάδα: Είμαστε πολύ πίσω από την Τουρκία

Στο άρθρο ανάλυσης που αναφέρεται στα Τουρκικά ΙΗΑ, αναφέρθηκε ότι η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία είναι μια από τις πιο έμπειρες αεροπορικές δυνάμεις στη Δύση και ότι η Ελλάδα υστερεί πολύ πίσω από την Τουρκία σε ΙΗΑ.

Τονίστηκε ότι η Ελλάδα έχει κάνει αντιληπτικές μελέτες για τα τουρκικά ΙΗΑ, αλλά είναι δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.

Οι ακόλουθες δηλώσεις συμπεριλήφθηκαν στις ειδήσεις.

«Ακόμη και τα κράτη μέλη της ΕΕ, έχουν δείξει ανοιχτό ενδιαφέρον για τα Τουρκικά ΙΗΑ. Τα Τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα είναι σαφώς φθηνότερα από τα Αμερικανικά ΙΗΑ τελευταίας τεχνολογίας, αλλά είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από τα φθηνά αλλά ανεπαρκή Κινέζικα. Τα τελευταία χρόνια εξάγονται από την Τουρκία σε ποσοστό 400%». Τα ΙΗΑ δείχνουν ότι η Τουρκική εγχώρια βιομηχανία έχει σημαντικές δυνατότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου