Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Δεν είναι ότι το 1919 λειτούργησε στην Αγία Σοφία!!
Στα εβδομήντα κατετάγη το 1940 και πολέμησε εκει στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και απο τις κακουχίες έπαθε κρυοπαγήματα ..ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΗΛ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ
Επάξια επαίνων και πολλών ευχαριστιών θεωρούμε την εργώδη και δημιουργική προσπάθεια που χρόνια τώρα καταβάλλει ο καλός φίλος και συνεργάτης κ. Αντώνιος Εμμ. Στιβακτάκης, προκειμένου να συγκεντρώσει και καταγράψει τον βίο και την πολιτεία όλων εν γένει των Κρητών μοναχών και Αγιορειτών Πατέρων, που μετέβησαν από την Κρήτη στο αγιώνυμον Όρος και μόνασαν εκεί με αξιότητα και καινότητα ζωής.
Πρόσφατα ο κ. Στιβακτάκης μάς παρουσίασε μια νέα-συναφή προς τις παραπάνω- μελέτη του, 255 σελίδων, ιδιαίτερα προσεγμένη ιστορικά, θεολογικά, γλωσσικά, αλλά και αισθητικά, με τον τίτλο: «Αρχιμανδρίτης Ελευθέριος Νουφράκης- Μια εμβληματική Μορφή τού Ελληνισμού». Η εν λόγω μελέτη αποτελεί έκδοση τού Πολιτιστικού Συλλόγου Αλώνων, «Ο Κρυονερίτης» και προλογίζεται προσηκόντως από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευγένιο. Θέμα τού βιβλίου η πολυτάραχη ζωή και το ζωντανό παράδειγμα τής πυρφόρου εκείνης και εμβληματικής φυσιογνωμίας, τού λαμπρού στρατιωτικού ιερέα και ακαταγώνιστου πολεμιστή, του παπά- Λευτέρη Νουφράκη, από τις Αλώνες Ρεθύμνου.
Έτσι, με την έναρξη τού Α΄ Βαλκανικού Πολέμου, τον Οκτώβριο τού 1912, βρίσκουμε τον Νουφράκη να συμμετέχει ενεργά στις μάχες τού εξαιρετικά σημαντικού αυτού πολέμου για τις τύχες τής Ελλάδας. Στη μάχη τού Σαρανταπόρου ο Νουφράκης θα λάβει το βάπτισμα τού πυρός και θα επιδείξει απαράμιλλο θάρρος και αποφασιστικότητα. Αλλά το ίδιο και στη μάχη των Γιαννιτσών (18/20 Οκτ.), στο Όστροβο, στο Γκορνίτσοβο και στην πολιορκία τού Μπιζανίου ο ιεροδιάκονος Νουφράκης θα επιδείξει τον ίδιο ηρωισμό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου