Εφημερίδα «Σταρ» της 22 Οκτωβρίου 2021
Υπεγράφη σήμερα η δήλωση προθέσεων σχετικά με την προμήθεια κινητήρα του άρματος «Altay» με τη Νότια Κορέα. Κάνοντας αξιολογήσεις σχετικά με την υπογραφή, ο αναλυτής αμυντικής πολιτικής Turan Oğuz είπε: «Ένας επαρκής αριθμός ομάδων ισχύος (κινητήρας+μετάδοση) που θα υποβληθούν σε δοκιμές, αναμένεται να φτάσει στην Τουρκία το 2022. Στη συνέχεια, στόχος είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας δοκιμών εντός 8-12 μηνών το πολύ».
Συνεχίζοντας τις επαφές του στη Νότια Κορέα, ο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον Kang Eun-ho, υπουργό αρμόδιο για το Πρόγραμμα Προμηθειών Άμυνας της Νότιας Κορέας (DAPA). Ο υπουργός Τσαβούσογλου ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Kang Eun-ho υπέγραψε τη δήλωση προθέσεων σχετικά με την προμήθεια κινητήρα του άρματος «Altay» σήμερα.
Μεγάλες ομοιότητες
Ο αναλυτής αμυντικής πολιτικής Turan Oğuz έδωσε αξιοσημείωτες πληροφορίες για το θέμα στο «milliyet.com.tr».
«Μετά την παράδοση του BATU, θα πραγματοποιηθούν δοκιμές αποδοχής, θα υπογραφεί σύμβαση και θα δημιουργηθεί γραμμή παραγωγής». Ο Turan Oğuz είπε: «Θα υπάρξει περίοδος αναμονής 4-5 ετών μέχρι την παράδοση επαρκούς αριθμού προϊόντων. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, εξετάστηκε η δυνατότητα προμήθειας μιας εισαγόμενης ομάδας ισχύος και έναρξης παραγωγής αρμάτων «Altay». Κατά την ανάπτυξη του άρματος «ALTAY», μεταφέραμε τεχνολογία από τη Νότια Κορέα. Φυσικά. Δεν είναι ακριβώς το ίδιο με το δικό τους άρμα K2, αλλά οι ομοιότητες είναι μεγάλες, αφού έγινε με μεταφορά τεχνολογίας από αυτά».
Η Τουρκική πλευρά εδώ και ένα διάστημα συνομιλούσε με την Νότια Κορέα
Λέγοντας ότι η Νότια Κορέα χρησιμοποιεί τον εγχώριο κινητήρα Doosan DV27K που παράγει 1.500 ίππους στο άρμα K2, ο Oğuz είπε: «Υπάρχει επίσης κιβώτιο EST15K συμβατό με τον κινητήρα που αναπτύχθηκε από την S&T Dynamics από τη Νότια Κορέα. Η Τουρκική πλευρά έχει διαπραγματευτεί με τη Νότια Κορέα για λίγο διάστημα. Σύμφωνα με όσα καταλαβαίνουμε από το σημερινό tweet του υπουργού μας Εξωτερικών, ο οποίος βρίσκεται στη Νότια Κορέα, η επιστολή προθέσεων, που αποτελεί το πρώτο βήμα της διαδικασίας, υπογράφηκε σήμερα».
Στόχος είναι να ολοκληρωθεί σε 8-12 μήνες
Ο Turan Oğuz συνέχισε τα λόγια του ως εξής: «Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση αγοράς. Ένας επαρκής αριθμός μονάδων ισχύος (κινητήρας+μετάδοση) που θα δοκιμαστούν, αναμένεται να φτάσει στην Τουρκία το 2022. Στη συνέχεια, στόχος ειναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας δοκιμών εντός το πολύ 8-12 μηνών. Εάν τα αποτελέσματα των δοκιμών βρεθούν θετικά και γίνει κατανοητό σε άλλες συνθήκες, θα πραγματοποιηθεί αγορά για επαρκή αριθμό αρμάτων, έως ότου η ομάδα ισχύος BATU είναι έτοιμη. Εν τω μεταξύ, θα απαιτηθούν μικρές τροποποιήσεις για τη συμβατότητα των αρμάτων «Altay» που θα παράγονται με τον όμιλο ισχύος της Νότιας Κορέας. Εάν όλα πάνε όπως είχε προγραμματιστεί, αναμένεται ότι 40 άρματα μάχης στη διαμόρφωση T1, θα παραχθούν με τον όμιλο ισχύος της Νότιας Κορέας».
Χαρακτηριστικά του άρματος «ALTAY»
Ως κύριο όπλο στο άρμα, υπάρχει ένα πυροβόλο διαμετρήματος 120 mm 55. Το σύστημα ελέγχου πυρός νέας γενιάς του «Altay», του επιτρέπει να προσβάλλει κινούμενους στόχους με υψηλό ποσοστό ακρίβειας. Επιπλέον, το άρμα διαθέτει τηλεχειριζόμενο οπλικό σύστημα για ανάγκες αγώνων κατοικημένων περιοχών και πυρών υποστήριξης και πολυβόλο πυργίσκου 7,62 mm. Το άρμα «ALTAY», το οποίο μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 70 km με τον κινητήρα 1.500 ίππων, διαθέτει ένα σύνθετο/αντιδραστικό σύστημα θωράκισης με βάση το καρβίδιο του Βορίου, που δεν είναι ακόμη γνωστό.
Το άρμα προστατεύεται από κάθε είδους απειλές με συστήματα που επιτρέπουν στο πλήρωμα να εργάζεται σε περιβάλλοντα όπου υπάρχουν χημικές, βιολογικές, ραδιενεργές και πυρηνικές απειλές.
Από τα πιο σημαντικά στοιχεία του άρματος «Altay», είναι το Σύστημα Υποστήριξης Ζωής, Πρόσθετο Κιτ Ναρκοπροστασίας, Ομάδα Βοηθητικής Ισχύος, Σύστημα Προειδοποίησης με Λέιζερ και Σύστημα Επίγνωσης Κατάστασης 360 μοιρών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου