Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Θα ξεσπάσει πόλεμος! Ισραηλινός πύραυλος στα νησιά ...

 

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Σε παράκρουση οι αναλυτές των Ελληνοτουρκικών στην Τουρκία βλέπουν πλέον γιατί οι ανθυποβρυχιακοί πύραυλοι SPIKE είναι απειλή για τα Υ/Β του ΤΠΝ...

Είναι μια πλήρη ενημέρωση για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλαδος, ενώ τρομάζει την Αγκυρα η συνεργασία με το Ισραήλ και τα Αραβικά κράτη με την έγκριση των ΗΠΑ..

Εφημερίδα «Μιλλιέτ» της 29 Απριλίου 2021
 
Σύμφωνα με ειδήσεις της τελευταίας στιγμής, τα Ελληνικά ΜΜΕ έγραψαν με τίτλο «Ο εφιάλτης των Τουρκικών υποβρυχίων σύντομα πάνω από το Αιγαίο» και ότι το πυραυλικό σύστημα «Spike NLOS» που θα αγοραστεί από το Ισραήλ, θα μπορούσε να αναπτυχθεί στο Καστελλόριζο.. Εδώ είναι οι λεπτομέρειες των ειδήσεων της τελευταίας στιγμής ...
Μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε από τον Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια στην Άγκυρα, τα Ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία παρέμειναν σιωπηλά για λίγο διάστημα, επέστρεψαν στις ειδήσεις με στόχο την Τουρκία.
Χρησιμοποιώντας τον τίτλο «Τα Romeo απογειώνονται: Ο εφιάλτης των Τουρκικών υποβρυχίων σύντομα πάνω από το Αιγαίο», τα τοπικά ΜΜΕ έγραψαν ότι τα Ε/Π που αγοράστηκαν από τις ΗΠΑ θα παραδοθούν σύντομα.
Σύμφωνα με τις ειδήσεις, αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ φτάνουν στην Ελλάδα τον Μάιο για τα Ε/Π MH-60R που κατασκευάζονται από την Αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin.
Οι Έλληνες πιλότοι θα εκπαιδευτούν στα Ε/Π, γνωστά για προσγείωση σε στενούς χώρους, γνωστά συνοπτικά με το όνομα Romeo. Το πρόγραμμα των Ε/Π κοστίζει για την Ελλάδα 600 εκατομμύρια δολάρια.
 
Πύραυλοι στα νησιά του Αιγαίου
Μια άλλη αξιοσημείωτη είδηση στα Ελληνικά ΜΜΕ ήταν ότι το πυραυλικό σύστημα «Spike NLOS» θα αγοραστεί από το Ισραήλ, το οποίο έχει δημιουργήσει συμμαχία με την κυβέρνηση της Αθήνας εναντίον της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
Οι δύο χώρες πραγματοποίησαν πολλές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο τον τελευταίο χρόνο, με τη συμμετοχή της «Νότιας» Κύπρου. Επιπλέον, το Ισραήλ εκμισθώνει SİHA στην Ελλάδα για τη βάση drone στο κέντρο του Αιγαίου.
 
Το Ισραήλ και η Ελλάδα υπέγραψαν επίσης τον Απρίλιο, τη μεγαλύτερη στρατιωτική συμφωνία στην ιστορία τους. Επιπλέον, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία του εκτός συνόρων και πάλι αυτό το μήνα στη «Νότια» Κύπρο.
 
Αυτή τη φορά το Ισραήλ πωλεί το συμμαχικό πυραυλικό αντιαρματικό σύστημα 5ης γενιάς «Spike NLOS». Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τη θαλάσσια έκδοση του Spike NLOS βεληνεκούς 32 χιλιομέτρων, που παράγεται από την εταιρεία Rafael.
Σχέδιο Καστελλόριζου! Με τη συμφωνία που αναμένεται να υπογραφεί σύντομα, η διοίκηση της Αθήνας θα λάβει 20 πυραύλους Spike NLOS από το Τελ Αβίβ. Σύμφωνα με τις ειδήσεις, το νέο βήμα της κούρσας των Ελληνικών εξοπλισμών, είναι οι πύραυλοι ν’ αναπτυχθούν ειδικά στα νησιά, απέναντι από την Τουρκία.
Τα Ελληνικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι οι δύο χώρες συγκρότησαν μέτωπο ενάντια στις «τουρκικές προκλήσεις», υποστήριξαν ότι μικρά νησιά όπως το Καστελλόριζο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Κας της Αττάλειας, είναι ιδανικό για την ανάπτυξη ισραηλινών πυραύλων. Σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες, απαγορεύεται στην Ελλάδα να εξοπλίζει πολλά από τα νησιά του Αιγαίου και το Καστελλόριζο είναι ένα από αυτά.
Η πρώτη παράδοση πυραύλων βάρους 70 κιλών που μπορούν να πυροδοτηθούν από την ξηρά, τη θάλασσα ή από ΕΕ/Π, είναι στο τέλος του 2021 ή τον Ιανουάριο του 2022.
Στο κέντρο του Αιγαίου, βάση με Drone από το Ισραήλ
Καθώς τα Bayraktar TB2 SİHA άλλαξαν τη μοίρα του πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τη Συρία και τη Λιβύη, η διοίκηση της Αθήνας αποφάσισε να αγοράσει ένα σμήνος Drone από το Ισραήλ. Μια βάση Drone χτίζεται στο νησί Σκύρος στη κέντρο του Αιγαίου Πελάγους, με drone που θα αγοραστούν από το Ισραήλ.
 
Στις επόμενες εβδομάδες, τα Ισραηλινά εξοπλισμένα αεροσκάφη HERON θα μεταφερθούν στην Ελλάδα και θα τοποθετηθούν στη βάση της Σκύρου. Η εφημερίδα «Το Βήμα» ανέφερε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Heron ενοικιάστηκαν για τρία χρόνια.
 
Υπέγραψαν τη μεγαλύτερη συμφωνία
Η Ελλάδα κατέληξε επίσης σε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ, όπου θα αγοράσει στρατό drone. Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη στρατιωτική συμφωνία που έχει υπογραφεί ποτέ, ιδρύεται πιλοτικό εκπαιδευτικό κέντρο στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
Η συμφωνία θα ισχύει για 22 χρόνια και κοστίζει 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ. Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι, με τη συμφωνία, η Elbit Systems θα εφαρμόσει ένα εκπαιδευτικό κέντρο στην κεντρική Ελλάδα. Στη δήλωση της Elbit, αναφέρθηκε ότι τα νέα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 θα σταλούν στην Ελλάδα και ολόκληρη η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα εκπαιδευτεί για 20 χρόνια.
 
Ο Ισραηλινός στρατός συμμετείχε στην αεροπορική άσκηση της Ελλάδας, η οποία έληξε την περασμένη εβδομάδα, στέλνοντας αεροσκάφη F-18. Εκτός από την Ελλάδα και το Ισραήλ, έξι άλλες χώρες συμμετείχαν στην άσκηση.
Τα τοπικά ΜΜΕ είχαν προηγουμένως γράψει ότι η Ελλάδα έδειξε επίσης ενδιαφέρον για τον «Iron Dome», το σύστημα αεροπορικής άμυνας που παράγεται από το Ισραήλ. Τα ΜΜΕ προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και ανέφεραν εάν το σύστημα θα μπορούσε να είναι ή όχι επιτυχές ενάντια στα SΙΗΑ της Τουρκίας.
Αναφέροντας ότι το «Iron Dome» έχει δοκιμαστεί σε πολλές επιθέσεις πυραύλων και SİHΑ μέχρι στιγμής, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι το σύστημα, το οποίο χρησιμοποιείται για 9 χρόνια, έχει σημειώσει επιτυχία 90%. Οι ΗΠΑ συγκαταλέγονται μεταξύ των χωρών που θέλουν το σύστημα αεροπορικής άμυνας που το χρησιμοποιεί σήμερα η Σιγκαπούρη. Δηλώνοντας ότι ο Iron Dome θα μπορούσε να εκτοξεύσει 20 διαδοχικούς πυραύλους, τα τοπικά ΜΜΕ δήλωσαν ότι το εύρος των πυραύλων έφτασε τα 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
 
Πέταξαν μέχρι το Καστελλόριζο
Κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΗΝΙΟΧΟΣ» που πραγματοποίησε η Ελλάδα με 7 χώρες τον Απρίλιο, τα μαχητικά αφη απογειώθηκαν το ένα μετά το άλλο, τα δε Ελληνικά ΜΜΕ πέτυχαν και έβαλαν την Τουρκία στον πίνακα στόχου.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης, τα μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πορεία ελέφαντα στη βάση της Ανδραβίδας στη δυτική Ελλάδα, στην οποία συμμετείχε το Ισραήλ με αφη F-18, οι ΗΠΑ με F-16, η Γαλλία με Rafale και Mirage και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με F-16.
Ενώ τα ισραηλινά F-18 απογειώθηκαν για πρώτη φορά στην άσκηση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 22 Απριλίου, τα Ελληνικά ΜΜΕ έγραψαν ότι τα μαχητικά αφη πέταξαν από τη Λήμνο στο Καστελλόριζο και τη Ρόδο, στη μεγαλύτερη αεροπορική άσκηση της Ευρώπης.
Αναφέροντας ότι τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν 2000 απογειώσεις από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, τα τοπικά ΜΜΕ ισχυρίστηκαν ότι τα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Γαλλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ισπανίας, του Καναδά και της «Νότιας» Κύπρου, έστειλαν ένα μήνυμα στην Άγκυρα.
Από την άλλη πλευρά, δημοσιογράφοι της άμυνας που μοιράστηκαν φωτογραφίες με την πορεία του ελέφαντα και τις απογειώσεις των μαχητικών αφών που έβγαλαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγραψαν μηνύματα όπως: «Κάψτε τα όλα», «Φωτιά στον ουρανό», «Τη νύχτα όλα επιτρέπονται», «Τι ώρα ξεκινά η απαγόρευση;»
 
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, 33 μαχητικά αφη απογειώθηκαν ταυτόχρονα σε μια ευρεία περιοχή από τη Σαμοθράκη στο βόρειο τμήμα του Αιγαίου, μέχρι το Καστελλόριζο, το πιο απομακρυσμένο νησί από την ηπειρωτική χώρα.
 
Εκτός από τις 7 συμμετέχουσες χώρες, η Αυστρία, η Αίγυπτος, η Ιορδανία, η Ρουμανία και η Σλοβενία συμμετείχαν ως παρατηρητές στην αεροπορική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» της Ελλάδας.
Ο Μητσοτάκης και ο Πάϊατ στην Αεροπορική βάση
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, μαζί με τον θαυμαστή των Ελλήνων, τον Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάϊτ.
 
Φορώντας ένα τζάκετ πιλότου, ο Mητσοτάκης έκανε μια ομιλία μπροστά από τα Γαλλικά μαχητικά Rafale. Ο Πάϊτ, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, επιβιβάστηκε σε ένα F-16 και μοιράστηκε μια φωτογραφία.
Ο Πρέσβης Πάϊτ ευχαρίστησε την Αμερικανική Δκση Ευρώπη-Αφρική που έδειξε εκπληκτική θέα στην Ελλάδα από το πιλοτήριο στο μήνυμα του Twitter και είπε ότι είναι περήφανοι που συμμετείχαν στην άσκηση.
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ έγραψε ότι η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» απέδειξε τη μοναδική γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας και ότι η Ουάσινγκτον θα αυξήσει τη στρατιωτική συνεργασία με την Αθήνα.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου