Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Φ.Φράγκος: «Η Τουρκία έχει στείλει πάνω από 300 εκπαιδευμένους τζιχαντιστές στην Ελλάδα» (βίντεο)

 

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος έδωσε συνέντευξη όπου και αναφέρθηκε στις επιχειρησιακές δυνατότητες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στην στρατολόγηση τζιχαντιστών από την Τουρκία. 

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο

Για το αν η Ελλάδα είναι έτοιμη επιχειρησιακά αν χρειαστεί:

«Η ερώτηση είναι πολυδιάστατη. Δεν αφορά μόνο τη δυνατότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκείνο το οποίο θα πρέπει να λάβουμε σοβαρότατα υπόψη είναι αν υπάρχει η πολιτική βούληση και δεν εννοώ μονάχα της σημερινής κυβέρνησης, αλλά εννοώ του συνόλου του πολιτικού κόσμου και τι προετοιμασία γίνεται στην προκειμένη περίπτωση ώστε ο ελληνικός λαός που ακόμα και σήμερα διέρχεται την οικονομική κρίση, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να αντιμετωπίσει κατάλληλα μια σοβαρότερη κρίση που όλοι απευχόμαστε να οδηγηθεί σε σύρραξη ή ακόμα και σε ένα θερμό επεισόδιο.

Η επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων υπάρχει, παρά τη συστηματική αποστρατιωτικοποίηση η οποία έγινε την τελευταία δεκαετία και, μάλιστα, τα στοιχεία που έδωσε στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ο υπουργός Εθνικής Αμύνης ήταν συγκλονιστικά.

Μίλησε για τις δαπάνες διοικητικής μέριμνας σε καύσιμα, ανταλλακτικά και συντήρηση κατά 1 δις ευρώ, ήτοι 63%. Και τα εξοπλιστικά κατά το αστρονομικό 80%, δηλαδή 1,7 δις. Συνολικά μειώθηκαν οι εισαγωγές ακόμα και στις παραγωγικές σχολές λόγω Τρόικας στο 50% τη δεκαετία 2010-2020. Ενθυμούμαι ότι το 2012 ως υπηρεσιακός υπουργός Εθνικής Αμύνης είχαμε εισήγηση για μεγάλη μείωση και τότε ακόμη των εισακτέων στις παραγωγικές σχολές.

Αυτό που θα πρέπει να αναζητήσουμε και να συζητήσουμε τώρα είναι σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε. Ναι, έχουμε απόλυτη ετοιμότητα και είμαι βέβαιος για τη δυνατότητα αποτροπής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας. Και δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε για να ακούσουν οι Έλληνες ευχάριστα εν όψει των αγίων ημερών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, αλλά είναι μία απάντηση σε όλους αυτούς, οι οποίοι αμφισβητούν την κυριαρχία μας. Και σε όλους όσους επαίρονται ότι η Ελλάδα και η Κύπρος είναι μέλη μιας Ενωμένης Ευρώπης, η Ευρώπη δεν είναι αυτή που ονειρεύτηκαν ούτε ο Αντενάουερ, ούτε ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. Ακόμα και αν πάμε πιο πίσω σε αυτούς που ήταν οι οραματιστές, και θα έφτανα μέχρι και στον Τσόρτσιλ μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Για το αν είναι η λύση οι διμερείς συνεργασίες σε στρατιωτικό επίπεδο:

«Νομίζω ότι δεν πρέπει να απαξιώσουμε τον ρόλο ούτε της ΕΕ, ούτε του ΝΑΤΟ. Όσο κι αν η στάση τους είναι κατακριτέα και θα έλεγα ότι ακόμη με αιφνιδίασε και ο κ. Μπορίσοφ της γειτονικής Βουλγαρίας, ο οποίος επιχειρηματολογούσε μαζί με τους Γερμανούς στη Σύνοδο της Ευρώπης. Ο οποίος αν έχει μια όποια ανάπτυξη έχει στη χώρα του, οφείλεται στις 4.500 επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ενεργοποιηθεί εκεί. Θα πρέπει να ξέρουμε ότι αν η Τουρκία και εμείς δεν ήμασταν όλα αυτά τα χρόνια στο ΝΑΤΟ θα είχαμε έρθει σε σύγκρουση. Βέβαια, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ήταν ιδιαίτερα προκλητικός και πάλι, ο κ. Στόλτενμπεργκ, όταν μίλησε για τη σημασία που έχει για το ΝΑΤΟ η Τουρκία. Ήταν ουσιαστικά ο πρόλογος, ο προλαλήσας των αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής».

Για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ελλάδα και την Τουρκία:

«Το πώς διαχειριζόμαστε τις θέσεις μας είναι η απραξία και η αβελτηρία 50 και πλέον ετών. Όλων των κυβερνήσεων. Και γίνομαι πιο σαφής. Μπορεί να μας έχουν κάνει μια υπόδειξη από ένα τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, του State Department, το οποίο καθόρισε και πώς πρέπει να είναι η Αποκλειστική Ζώνη των όμορων κρατών που βρέχονται από την Ανατολική Μεσόγειο. Παρά ταύτα όμως εμείς φοβούμενοι ένα αστείo casus belli της Τουρκίας, δεν επεκτείναμε ούτε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, ούτε ανακηρύξαμε την ΑΟΖ που δεν φέρνει καμιά υποχρέωση.

Θα έπρεπε να λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι κάνεις διολίσθηση στην εθνική σου κυριαρχία, όταν αμφισβητείς εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου και, μάλιστα, τις δυνατότητες αποτροπής που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις οι δικές σου. Δεν μπορεί οι expert στο θέμα των αεροπορικών επιχειρήσεων, όπως είναι οι Ισραηλινοί, όταν ήρθαν να συνεκπαιδευτούν με εμάς και είχαν μια πολύχρονη συνεκπαίδευση με την αντίστοιχη τουρκική Πολεμική Αεροπορία, να είπαν ότι είναι υπόθεση 24 ή 48 ωρών να μην υπάρχει τίποτε από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία αν έρθουμε σε σύγκρουση.

Πόσο μάλλον όταν μετά το πραξικόπημα, το οποίο έγινε στην Τουρκία, και με τις επιδιώξεις των γκιουλενιστών, και όχι μόνο, από απλό στρατιώτη μέχρι και αρχηγούς, έχει αποδυναμωθεί τόσο η Πολεμική Αεροπορία, αλλά και η στελέχωση των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι γνωστό ότι πολλά στελέχη που υπηρετούσαν στο ΝΑΤΟ από πλευράς Τουρκίας εγκατέλειψαν τη χώρα τους.

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα μας τα έδωσε η άφρονα πολιτική του Ερντογάν. Ο οποίος εκ του ασφαλούς, τι κάνει; Πηγαίνει εναντίον αόπλων και εκτελεί επιχειρήσεις.

Εδώ, τι επιδιώκει; Επιδιώκει αλλοίωση της δυνατότητας να αμυνθούμε. Μονίμως βάζει ένα θέμα. Αποστρατιωτικοποίηση των νήσων. Ένα άλλο θέμα το οποίο μας έβαλε και δεν είναι αποστρατιωτικοποίηση, είναι να σου δημιουργεί πρόβλημα στα μετόπισθεν με την παρουσία χιλιάδων ταλαιπωρημένων ψυχών, πέστε τους έτσι. Αλλά από εκεί μέσα, σας το λέω υπεύθυνα, και κομαντάντε έχουν έρθει, πάνω από 300 τζιχαντιστές και πολλοί άλλοι. Και είναι και όργανα που μπορούν να διοργανώσουν ειδικές επιχειρήσεις, ειδικού πολέμου. Αν είχα τον ακριβή αριθμό, θα έπρεπε να πάω κάπου να παρουσιαστώ και να το αναφέρω. Είναι θέμα των Υπηρεσιών Πληροφοριών, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η απειλή δεν είναι για την Ελλάδα μονάχα. Αυτό που δεν πρέπει να διαφεύγει κανενός, είναι ότι όταν γινόταν στράτευση τζιχαντιστών για να πάνε είτε στη Λιβύη είτε τελευταία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, πολλοί εξ αυτών φύγανε ακόμα και από τα νησιά μας. Μάλιστα, ξέρουμε το μίσθωμά τους, τα 2.000 δολάρια.

Θα πρέπει να ξέρουμε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, έχουν ομάδες ειδικού πολέμου με τριετή εκπαίδευση. Επί τρία χρόνια εκπαιδεύονται στο να μάθουνε και την ελληνική γλώσσα, εκτελούν πολλαπλές επιχειρήσεις αναγνωριστικές και στη Θράκη και στα νησιά και σε άλλες περιοχές ενδιαφέροντος που θα στοχοποιήσουνε. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη της για την όποια μείωση σκέφτεται μονάδων καταδρομών».

Πηγή:difernews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου