Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Ποιος δικαιούται τι στη Μεσόγειο;

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Έτσι απλά ΟΧΙ να το διαβάσουν ,αλλά να το μελετήσουν οι βουλευτές και οι εμπλεκόμενοι των ΥΠΕΞ, ΥΕΘΑ , ομού με τις  299 σελίδες του UNCLOS δηλ. τι αποφασίσθηκε στο Montego Bay το 1982, σχετικά με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και να μην χρειάζονται παραπληροφόρηση απο Ροζακηδες.. ΓΙΑΤΙ δεν είναι <<γκουρού>>..




Η χάραξη των ΑΟΖ θα πρέπει να γίνεται στη βάση της αρχής της ευθυδικίας. Είναι νόμιμη η σύμβαση Άγκυρας-Τρίπολης; Συνέντευξη με τη διευθύντρια του Ινστιτούτου Διεθνούς Δικαίου του Πανεπιστημίου του Κιέλου Ματς-Λυκ.

Η καθηγήτρια Νέλε Ματς-Λυκ είναι διευθύντρια του Ινστιτούτου για το Διεθνές Δίκαιο Βάλτερ Σύκινγκ του Πανεπιστημίου του Κιέλου. Πρόκειται για ένα από τα διεθνώς κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα σε ό,τι αφορά το δίκαιο της θάλασσας. Η συζήτηση με την κ. Ματς-Λυκ περιστράφηκε γύρω από ζητήματα που αφορούν τη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων στη Μεσόγειο.
Deutsche Welle: Κυρία Ματς-Λυκ, πόσο ξεκάθαρα ρυθμίζεται στο διεθνές δίκαιο η κατανομή των θαλάσσιων περιοχών σε σχέση με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) ανάμεσα σε γειτονικές χώρες;
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:dw.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου