Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Κωδικός:Τι ευτυχής αυτός που λέει ότι είμαι Τούρκος.( Ne murky Turku diyene..)

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Οι Τούρκοι αποθρασύνθηκαν ως οι «μπράβοι της νυχτας» -(ΚΣ) με την εκνευριστική απραξία της Ελλαδος να μην ανακηρύσσει την ΑΟΖ..
Ενω σύμφωνα με το άρθρο 75 του UNCLOS ωφειλε να κοινοποιεί συντεταγμένες, χάρτες και γεωγραφικά στοιχεία στον Γ.Γ. του ΟΗΕ, που υποχρεούται να τα κοινοποιήσει...
Ως αποτέλεσμα αυτής της «εγκληματικής κωλυσιεργίας», ο Ερντογαν που έχει εξαγγείλει σεισμολογικες έρευνες Νότια της Κρήτης και γεωτρήσεις εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, θα επικαλεσθεί ότι από το Νοέμβριο του 2019 υπέγραψε το σύμφωνο με τη Λιβύη για την ΑΟΖ, ακολούθως υπεβλήθη στον Γ.Γ. του ΟΗΕ και ουδεμία ανακήρυξη ΑΟΖ δεν έκανε η Αθήνα,ως εκ τούτου γιατί αντιδρά, αν και ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ!, κάτι που επί του παρόντος δεν φαίνεται στον ορίζοντα εκτός από «μιξοκλάματα απατημένης συζύγου»...

(Εφημερίδα«Σταρ» της 31 Μαϊ 2020)

Ειδικός κωδικός για τις 4 περιοχές που δηλώθηκαν ως Navtex από το τουρκικό ναυτικό: «Τι ευτυχής αυτός που λέει ότι είμαι Τούρκος»
Το Τουρκικό ναυτικό στις Navtex που δημοσίευσε στις 29-30 Μαΐου, έχει δώσει τις συντεταγμένες και ορίσει ειδικούς κωδικούς για 4 διαφορετικές περιοχές. Το Τουρκικό ναυτικό έχει δώσεις στο πρώτο πεδίο τη λέξη «ΝΕ» (Τι), στο δεύτερο πεδίο τη λέξη «MUTLU» (Ευτυχής), στο τρίτο πεδίο «TÜRK-ÜM» (Είμαι Τούρκος) και στο τέταρτο πεδίο τη λέξη «DİYENE» (Που λέει).

Απέναντι στην Ελλάδα, η οποία έχει μετατρέψει τα νησιά του Αιγαίου σε οπλοστάσια, η Δκση Ναυτικών Δυνάμεων εφαρμόζει την «διπλωματία των κανονιοφόρων» και με την επέτειο της άλωσης της Κων/πολης, έκανε ένα αξιοσημείωτο βήμα. Το Τμήμα Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας των  Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων (SHOD), έχει δηλώσει με Navtex σε 4 περιοχές νότια της Κρήτης, ως περιοχή εκπαίδευσης. Το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο δήλωσε ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στις 29-30 Μαΐου στο πεδίο που προχωρά από το Φετιγιέ μέχρι τα ανοικτά  της Τρίπολης στη Λιβύη, έθεσε τον παραπάνω τίτλο:  «ΝΕ» (Τι), στο δεύτερο πεδίο τη λέξη «MUTLU» (Ευτυχής), στο τρίτο πεδίο «TÜRK-ÜM» (Είμαι Τούρκος) και στο τέταρτο πεδίο τη λέξη «DİYENE» (Που λέει).
Εξοπλίστηκαν τα νησιά
Σύμφωνα με ειδήσεις της εφημερίδος «Γενί Σαφάκ», οι Ναυτικές Δυνάμεις, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν τετελεσμένα στη «Γαλάζια πατρίδα», με δεκάδες ασκήσεις που έχει οργανώσει μέχρι τώρα, έχουν πραγματοποιήσει πολεμικό σενάριο στο πεδίο νότια της Κρήτης, για δύο ημέρες. Οι ακόλουθες εκφράσεις χρησιμοποιήθηκαν στις ανακοινώσεις Navtex που αναφέρονται στη Συνθήκη της Λωζάννης:
««Παραβιάστηκε το μη στρατιωτικό καθεστώς της νήσου Ψαρά, το οποίο καθορίστηκε από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης του 1923. Σύμφωνα με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, η στρατιωτική χρήση του νησιού,  με μη στρατιωτικό καθεστώς, είναι απαράδεκτη. Παραβιάστηκε το άτυπο στρατιωτικό καθεστώς των Νήσων Χίου και Σάμου που καθορίστηκε από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης του 1923 ».
Κατέσχεσαν το Αιγαίο
Με την δημοσίευση των Navtex, στο διάδρομο που εκτείνεται από την Τουρκία μέχρι τη Λιβύη και το κλείσιμο των τεσσάρων περιοχών, αυτή η κίνηση της Άγκυρας αναφέρθηκε ευρέως στα Ελληνικά ΜΜΕ. Τα Ελληνικά ΜΜΕ, που θεώρησαν ότι η ανάγνωση του κεφαλαίου της κατάκτησης στην Αγία Σοφία, ως «μεγάλη πρόκληση για τον Ελληνισμό» και στο μήνυμα του ΠΝ «Τι ευτυχής αυτός που λέει ότι είμαι Τούρκος», έδωσαν τους ακολούθους τίτλους:
«Η Τουρκία, από τη Ρόδο μέχρι την Κρήτη, έχει κατασχέσει όλο το Νότιο Αιγαίο»
«Η Τουρκία προκαλεί. Εξέδωσε Navtex στα νότια της Κρήτης και της Γαύδου»
«Για την επέτειο της πτώσης της Κων/πολης, η Τουρκία προκαλεί στον ύψιστο βαθμό και εξέδωσε 4 Navtex»
Ο Ακάρ προειδοποίησε
Αναφέρεται ότι ο αυξανόμενος αριθμός Ελληνικών παρενοχλήσεων στις ακτές του Αιγαίου, έγκειται στη δημοσίευση της ανακοίνωσης για την άσκηση «Τι ευτυχής αυτός που λέει ότι είμαι Τούρκος». Τα πλοία της Ελληνικής Ακτοφυλακής παρενόχλησαν ένα τουρκικό σκάφος στα τουρκικά χωρικά ύδατα στις 14 Μαΐου και ανάγκασαν το Τουρκικό σκάφος να εισέλθει στο λιμάνι της Κω  με  ανακοίνωση από τον ασύρματο. Ο ΥΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ κατά την επίσκεψή του στη ΝΒ της Αλεξανδρέττας και στη φρεγάτα «Barbaros», που εκτελεί καθήκοντα στην επιχείρηση ασπίδα της Μεσογείου, απάντησε σκληρά στις προκλήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος και είπε: «Παρ’ όλες τις προσπάθειές μας για καλή γειτονία και την υπομονή μας, δεν είναι δυνατόν να εξηγηθούν οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο, το τελευταίο χρονικό διάστημα».
Καταχώρηση της παρουσίας μας
Ο Δρ. Emete Gözügüzelli σχολίασε στη «Γενί Σαφάκ» ως εξής το μήνυμα της Navtex στα νότια της Κρήτης:
«Με το τμήμα που βλέπει νότια της Κρήτης και με την περιοχή που καλύπτει η Navtex, που αντιστοιχεί στις απέναντι παραλίες της Λιβύης, συμπίπτει με τη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. Η δημοσίευση της Navtex με αυτόν τον τρόπο, έχει ιδιαίτερη σημασία. Η δημοσίευση της Navtex την επέτειο κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, είναι να τονίσει ότι οι Τούρκοι έχουν τη δύναμη και την ικανότητα να προστατεύσουν τους προγόνους τους, όπως έκαναν στο παρελθόν. Επιπλέον, απεστάλησαν μηνύματα στην Ελλάδα και σε άλλες προκλητικές χώρες. Έγινε προειδοποίηση προς την Ελλάδα, η οποία εξοπλίζει παράνομα τα νησιά. Η δημοσίευση της Navtex, είναι η ανακοίνωση ότι τα δικαιώματά μας στην Κρήτη και η συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Λιβύη, θα διατηρηθούν. Είναι ένα μήνυμα ότι η Λιβύη δεν είναι μόνη. Στην περιοχή δεν μπορεί να γίνει βήμα χωρίς την Τουρκία. Η ανακοίνωση της Navtex  ως στρατιωτική δύναμη στην περιοχή, καταγράφει την παρουσία της Τουρκίας και μπορούμε να την αξιολογήσουμε ως βήματα για την προστασία των συμφερόντων της κυριαρχίας. Οι πόλεμοι των Navtex, στην πραγματικότητα, συνεχίζουν  από τη μια πλευρά τον πόλεμο της νότας. Φυσικά ο αγώνας δεν είναι μόνο στη θάλασσα, συνεχίζεται και στον αέρα».
Τι είναι η Navtex ?
Η «Navtex» είναι ένα σύστημα συσκευών επικοινωνίας, που παρέχει στους ναυτικούς πληροφορίες σχετικά με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις πληροφορίες πλεύσης, την κρισιμότητα, την ασφάλεια και τις εργασίες που γίνονται στη θάλασσα. Οι ναυτικές δυνάμεις των χωρών, ανακοινώνουν τις πληροφορίες για την εκπαίδευση και τις ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη θάλασσα και μ’ αυτόν τον τρόπο προειδοποιούν να μην μπουν σε αυτά τα πεδία.
Μετάφραση: Συνεργάτης "χωρίς όνομα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου