Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Επιτέλους καλά νέα για την ΑΟΖ: Τι σημαίνει η συμφωνία με την Ιταλία, τι πρέπει να γίνει με την Αίγυπτο…

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Η τελευταία παράγραφος του άρθρου εκφράζει, ότι αυτοί που υποστηρίζουν τμηματική ανακήρυξη με την Αίγυπτο είναι γιατί στην ΑΘΗΝΑ από το 2007 αρνούνται λόγω φοβικού συνδρόμου εναντι της Αγκυρας να υπογράψουν με την Κύπρο, που περιλαμβάνει το Σύμπλεγμα Καστελλόριζου..
Ακολουθεί η σχετική παράγραφος της ιστοσελίδας hellasjournal.com:
Άρθρο Του ΚΑΡΥΩΤΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Τέλος, ας μη ξεχνούμε ότι έχουμε ένα σοβαρό πρόβλημα, όταν  διατυμπανίζουμε ότι η Ελλάδα πάντα σέβεται το διεθνές δίκαιο και ιδιαίτερα το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά δεν έχουμε μελετήσει τις 222 σελίδες της UNCLOS. Διαφορετικά θα γνωρίζαμε ότι το Δίκαιο της Θάλασσας δεν επιτρέπει τμηματική ανακήρυξη ΑΟΖ, τμηματική οριοθέτηση ΑΟΖ και τμηματική επέκταση.
Εδώ και 38 χρόνια τώρα προσπαθώ να πείσω τους συμπατριώτες μου για την αξία της ΑΟΖ, και τη σημασία της για τα εθνικά μας συμφέροντα. Ξεκίνησα, λοιπόν, έναν ανηφορικό δρόμο, δημοσιεύοντας βιβλία και άρθρα στα ελληνικά και αγγλικά, προφανώς εις ώτα μη ακουόντων.

Όταν ξεκίνησα να γράφω για την ΑΟΖ δεν γνώριζα καθόλου για τον τεράστιο ορυκτό πλούτο που βρίσκεται κάτω από τις θάλασσές μας. Απλώς, ήθελα να δείξω τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και κυρίως την αξία της ΑΟΖ για την αλιεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου