Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Γιατί το ΚΚΕ ήταν ξενοκίνητο …. (άρθρο φωτιά δια χειρός Ιάσονα )

Φ.Φράγκος : ΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ,  ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΕΛΛΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΚΛΙΠΑΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΑΖΥ ΤΟΥ. ΚΑΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.    ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ " ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ" ΤΟΥ.
"Το πρόσωπο της Αλήθειας είναι φοβερό. Ο λαός έχει ανάγκες από μύθους, από ψευδαισθήσεις, από ξεγελάσματα... κάποτε ομως ερχεται η αληθεια. Και τοτε φανερωνεται το αποκρουστικο και θανατηφόρο πρόσωπο της" 



Μιγκουέλντε Ουναμότο 

Αναφέρομαι στο άρθρο του Κ. Καλογρηά "Οι [ελληνικές] αναμνήσεις ενός Γερμανού ιστορικού" στο τεύχος της εκλεκτής "The Athens Review" του Δεκεμβρίου 2017, όπου στην σελίδα 54, γίνεται η εξής αναφορά: 
"...Με το κύρος του Γερμανού επιστήμονα, ο Ρίχτερ συνέβαλε στην κατάρριψη αντικομουνιστικών μύθων (π.χ ότι το ΚΚΕ ήταν ‘"ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟ" και εκτελεστικό όργανο της Μόσχας)". 
Όμως η «κατάρριψις» των αντικομουνιστικών «μύθων» (π.χ ότι το ΚΚΕ ήταν "ΞΕΝΟΚΙΝΗΤΟ" και εκτελεστικό όργανο της Μόσχας), έχει διαψευσθεί και αυτό-αναιρεθεί από αναρίθμητες ομολογίες οικειοθελείς μαρτυρίες κομμουνιστών -μετανοησάντων και μη- που έχουν καταγραφεί σε βιβλία που συνέγραψαν οι ίδιοι επαναλαμβάνοντες και ισχυροποιούντες τους «αντικομμουνιστικούς μύθους». Διότι είτε κρίνοντες εκ των υστέρων την διαδρομή της ανταρσίας και τα αίτια της ήττας των, είτε εκ των προτέρων προβάλλοντας τις θέσεις των για "...την δράση του ΚΚΕ σαν ένα κομμάτι της ενιαίας κομμουνιστικής δράσης σ' όλο τον κόσμο και την εργατοαγροτική επανάσταση στην Ελλάδα σαν τμήμα της παγκόσμιας επανάστασης, την ελληνική συμβολή και συνεισφορά στην παγκόσμια επαναστατική κομμουνιστική δημιουργία..." και διεθνιστικό καθήκον. 

(Ν. Ζαχαριάδης, στο βιβλίο "Θέσεις για την ιστορία του ΚΚΕ" Αθηνά 1943, 
σελίς 19), πάντοτε καταλήγουν στο ίδιο ανελέητο συμπέρασμα: 

Την υποτέλεια και την τυφλή υποταγή του ΚΚΕ/ΔΣΕ στα κελεύσματα και την καθοδήγησι του Στάλιν, στο « διεθνιστικό καθήκον»
"...Η πιστή στο απολυτό το αλάθητο και αναμάρτητο του ΚΚΣΕ ήταν λάθος που το πληρώσαμε όλοι και πρώτα από όλα το ίδιο το ΚΚΣΕ και η ΕΣΣΔ..." ομολογεί ο Ν Ζαχαριάδηςστο Βιβλίο του Πέτρου Ανταίου, "Ν. Ζαχαριάδης Θύτης και Θύμα" Εκδόσεις Φυτράκη, Σελίς 206-207, κεφάλαιο: Χρονικό, Η εξομολόγηση μου προς τους κουκουέδες, 8.V.66) 

Ενώ ο Γούσιας στο βιβλίο του ("Οι αίτιες για τις ήττες και τη διάσπαση του ΚΚΕ και της Ελληνικής Αριστερά ", Τόμος Α’ Εκδόσεις "Να υπηρετούμε τον λαό", σελ. 501 εξιστορεί με αφοπλιστική ειλικρίνεια ποιός μαέστρος κινούσε την μπαγκέτα (βάκτρον) του πολέμου: 
"Το πρωί στις 20 Απρίλη, μαζευτήκαμε ο Ν Ζαχαριάδης, ο Μ. Παρτσαλίδης κι εγώ. Ο Ζαχαριάδης μας ανακοίνωσε τις συνομιλίες που είχε με τον Στάλιν. Του είπαν ότι η Αλβανία και η Βουλγαρία από την 1η Μάη 1949, κλείνουν τα σύνορα τους και δεν μπορούμε να παίρνουμε απολύτως τίποτα κι οποίος μπαίνει θα κρατείται... Του υπέδειξαν να υποχωρήσουμε στα τέλη του Μάη και να σταματήσουμε τον πόλεμο... Δεν μπορούσα να καταλάβω αυτή τη θέση της ηγεσίας της Σοβιετικής ένωσης ύστερα από ένα 3χρονο αγώνα να μας εγκαταλείπουν και να μας αναγκάζουν να υποχωρήσουμε" (ό.π.σελίς 501) 

"...Στις 22 Απρίλη ήρθε ο Μπαρτζώτας από το Γράμμο και πραγματοποιούμε συνεδρίαση του ΠΓ της ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, πήραν μέρος, Ν Ζαχαριάδης, Γιάννης Ιωαννίδης, Μ. Παρτσαλίδης, Β. Μπαρτζώτας και ο Γούσιας.Ο Ζαχαριάδης μίλησε για τις συζητήσεις στην Μόσχα και το ζήτημα της υποχώρησης που του έβαλαν. Είπε ότι όπως διαγράφτηκε η διεθνής κατάσταση πρέπει να υποχωρήσουμε..» (ό.π σελίς 504) 
Αλλά ο Στάλιν σε λίγες ημέρες ανατρέπει την απόφασή του. 
Γράφει πάλι ο Γούσιας (ό.πσελίς 507) 
"Μετά από δυό μέρες από το φευγιό του Ζαχαριάδη από το Γράμμο μας στέλνει τηλεγράφημα που μας πληροφορεί ότι δημιουργήθηκε νέα κατάσταση για την ώρα. Τα μέτρα για υποχώρηση αναστέλλονται. Όλα επανέρχονται όπως πρώτα. Μας συστήνει έντονη δράσι".
Και επειδή υπάρχουν απορίες, συνεχίζει ο Γούσιας (ό.πσελίς 512)
"Με τον Β Μπαρτζώτα συζητήσαμε πάνω στο περιεχόμενο του γράμματος. Του είπα η κατάσταση είναι κρίσιμη για το κόμμα. Μας δώσαν οι Σοβιετικοί εντολή να υποχωρήσουμε και φτιάξαμε σχέδιο υποχώρησης, απότομα χωρίς να μας δίνουν εξηγήσεις, μας ειδοποιεί ότι όλα μένουν όπως πρώτα και αναπτύξατε δράση. Τους στείλαμε τη γνώμη μας πως πρέπει να δράσουμε και επειδή δεν πήραμε απάντηση συγκεκριμένη, τους ζητάμε να μας δώσουν απάντηση". 
Ο Τάκης Λαζαρίδης είναι κατηγορηματικός: 
«Ο εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε στην πατρίδα μας γιατί έτσι αποφάσισε ο Στάλιν. Και οι ηγέτες του ΚΚΕ, πιστοί στην αρχή του «προλεταριακού διεθνισμού», στην αρχή δηλαδή ότι το ΚΚΣΕ ως ηγετική δύναμη του παγκόσμιου προλεταριάτου αποφασίζει και τα άλλα ΚΚ εκτελούν, έσπευσαν να εκτελέσουν κι αυτή την απόφαση, όχι μόνο αγόγγυστα, αλλά και με υπερηφάνεια γιατί είχαν τη «μεγάλη τιμή» να τους ανατεθεί αυτή η ειδική αποστολή. Γι' αυτό και όταν ηττημένοι κατέφυγαν στις ανατολικές χώρες ο Στάλιν τους υποδέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες, ενώ αν είχαν παρακούσει και στο παραμικρό τις εντολές του θα τους έτρωγε μαύρο φίδι» (σελίς 128-129, «Ευτυχώς Ηττηθήκαμε Σύντροφοι»
«Ανάβουμε τη φωτιά του εμφυλίου στην Ελλάδα και μετά, ανάλογα με τις συνθήκες, ρίχνουμε λάδι ή νερό... Αυτό ακριβώς έκανε ο Στάλιν την άνοιξη του 1949. Μέσα σε είκοσι μέρες, εκτιμώντας προφανώς ότι αυτό εξυπηρετούσε τα σχέδιά του, άλλαξε δύο φορές γραμμή πλεύσης. Την πρώτη φορά έδωσε την εντολή: Σταματήστε!Και μετά νέα εντολή: Συνεχίστε!» (ό.π Σελίς133-134) 
Και καταλήγει:
"...Ο εμφύλιος πόλεμος δεν ήταν εμφύλιος αλλά, απλά και καθαρά, ξενοκίνητη ανταρσία. Μία ανταρσία που υποκινήθηκε, οργανώθηκε και συντηρήθηκε από τους Σοβιετικούς για τα δικά τους τυχοδιωκτικά σχέδια, για τα δικά τους κρατικά συμφέροντα. Μία ανταρσία ξένη και εχθρική προς το λαό και τα πραγματικά του συμφέροντα..." (ό.π Σελίς139) 
Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο Βλαντάς, στο βιβλίο του «Εμφύλιος πόλεμος» (σελ. 100,) οπου ομολογεί άνευ υπονοουμένων: 
"Μας επιβλήθηκε (ο ανταρτοπόλεμος) από την τότε ρωσική ηγεσία, γιατί αυτή δεν ήθελε να νικήσουμε αλλά να χρησιμοποιηθεί ένας σποραδικός ανταρτοπόλεμος στην Ελλάδα προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών ρωσικών κρατικών συμφερόντων".
Αλλά δεν είναι μόνο αυτές οι συγκλονιστικές αποκαλυπτικές ομολογίες Κε Βασιλάκη. Στο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου «Μαρτυρίες για τον Εμφύλιο και την Ελληνική Αριστερά»(εκδόσεις Εστία) έχουν καταγραφεί συνεντεύξεις πρωτοκλασάτων στελεχών του ΚΚΕ αγωνιστών του ΔΣΕ μελών του ΚΚΕ (Πάνου Δημητρίου, Στέλιου Γιατρουδάκη, Βασίλη Νεφελούδη, Λεωνίδα Τζεφρώνη, Σταύρου Κασιμάτη, Γρήγορη Φαράκου) όλες σύναλμα της αλήθειας, συνεντεύξεις που επαναλαμβάνουν ό,τι απεκάλυψαν οι προαναφερθέντες σύντροφοι των. 

Όμως είναι και άλλα. Είναι τα επίσημα κρατικά στοιχεία του καταρρεύσαντος υπαρκτού... «σοσιαλισμού»: Διότι με την κατάρρευσι του κομμουνισμού και την απελευθέρωσι των λαών της ανατολικής Ευρώπης πίσω από το σιδηρούν παραπέτασμα (Iron Curtain, Winston Churchill Speec (δείτε εδώ), επακολούθησε το άνοιγμα των αρχείων των μυστικών υπηρεσιών των κρατών αυτών και προέκυψαν αδιάσειστες πληροφορίες από ταξινομημένα έγγραφα για την κρατική συγκροτημένη ενίσχυσή του ΚΚΕ/ΔΣΕ από τις κυβερνήσεις της Αλβανία,ς της Γιουγκοσλαβίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Πολωνίας, της Τσεχοσλοβακίας και της Ουγγαρίας, αυτό-χαρακτηριζόμενες τότε στις συναντήσεις των ως «αδελφά κόμματα» και συμμαχικά προς τον ΚΚΕ ΔΣΕ….Το οποίον ΔΣΕ ενίσχυαν με : 
  1. Αποστολή οπλών, πυρομαχικών, ιατροφαρμακευτικού υλικού, τροφίμων, μηχανήματων και άλλων υλικών, 
  2. εκπαίδευση αξιωματικών, μαχητών σε στρατόπεδα στο έδαφος των Λαϊκών Δημοκρατιών, 
  3. περίθαλψη τραυματιών του ΔΣΕ σε νοσοκομεία της Ανατολικής Ευρώπης, 
  4. μεταφορά και περίθαλψη των παιδιών και άλλων μετακινουμένων από τον ΔΣΕ στις λαϊκές Δημοκρατίες (ιδέ την σημαντική και τεκμηριωμένη με έγγραφα έρευνα -πόνημα «Ο ΔΣΕ και οι Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ν Μαραντζίδης Θέματα Ιστορίας 2» Εκδόσεις Αλεξάνδρεια, σελίς 33 ). 
Ενώ όλους αυτούς κατηύθυνε ο Στάλιν εναντίον της Ελλάδος με «πιόνι» το ΚΚΕ/ΔΣΕ. 

Και υπάρχουν και χρήματα... πολλά χρήματα: Στις 23 Νοεμβρίου 1991 η εφημερίς Εστία δημοσίευσε ανταπόκρισιν του ραδιοσταθμού «Σκάυ» στην Μόσχα, του ανταποκριτού Στέλιου Κούλογλου. 

Η είδηση ήταν: 
«Το ΚΚΕ εισέπραξε κατά τα τελευταία 15 έτη πέντε δισεκατομμύρια δραχμές από την Μόσχα μέσω της Κα- Γκε- Μπε. Το ΚΚΕ ελάμβανε κατ’ έτος από τους Σοβιετικούς μέσω της Κα Γκε Μπε 350-400 εκατομμύρια δραχμών.Τα χρήματα δια το ΚΚΕ έφθαναν εν Ελλάδι μέσω του διπλωματικού σάκου της Σοβιετικής Πρεσβείας εις Αθήνας εις δολάρια. Τα παρελάμβανε ο σταθμάρχης της Κ-Γκε-Μπε και τα παρέδιδε εις υψηλόβαθμον στέλεχος του ΚΚΕ» 
Βεβαίως η είδηση δεν ήτο νέα. Ίσως… γι’ αυτό «επνίγη» … στα αριστερόστροφα ελληνικά ΜΕΜ εκείνης της περιόδου...

Διότι ιδού πως περιγράφει το γεγονός ο Ελευθέριος Σταυρίδης (Γενικός Γραμματεύς του ΚΚΕ 1925-1926 και βουλευτής ΚΚΕ), στα απομνημονεύματα του στο βιβλίο "Τα Παρασκήνια του ΚΚΕ" σελίς 306.
"...Η Σοβιετική Πρεσβεία μας διαβίβαζε (1925-1926!!) δια τίνος εκ των ‘’Κούτβηδων’’ (Απόφοιτοι ακαδημίας της Μόσχας) κατά διαλείμματα διαφορά ποσά συνήθως μικρά και ακανόνιστα πότε λίγα πότε περισσότερα πότε ολιγότερα και κατά ποικίλα χρονικά διαστήματα. Εκτός τούτου με τη δικαιολογία της μυστικότατος και του φόβου της ανακαλύψεως παρά της αστυνομίας του γεγονότος τούτου, δεν έδιδε κανένα χαρτί, κανένα λογαριασμό, καμίαν απόδειξίν εις τον μεταφέροντα τα χρήματα ‘’Κουτβήν’’ . Δι’ εμένα το ζήτημα αυτό ελάμβανε σοβαρότητα ιδιαιτέρα από άλλης απόψεως από απόψεως οργανωτικής και πολιτικής όχι ταμειακής. Πρώτον ησθανόμην ότι εφ’ όσον η πρεσβεία κρατεί τρόπον τινά τα χρήματα και μας δίδει όσα θέλει και όταν θέλει αυτό ισοδυναμεί προς οικονομική υποδούλωσιν του κόμματος προς την πρεσβεία. Δεύτερον κατά την κρίσιν μου δεν ήτο δυνατόν προκειμένου η Κ. Ε του κόμματος να λαβή απόφασιν να κάμη την α ή β δαπάνη δια την γ ή δ πολιτική ή οργανωτική κίνησι να εξαρτά την εκτέλεσιν της αποφάσεως της ταύτης από το αν η πρεσβεία θα της δώση τα απαιτούμενα χρήματα και εάν τα δώση εγκαίρως. Αλλά ακόμη είχα όχι την υπόνοια αλλά την βεβαιότητα ότι ορισμένοι από τους Κούτβηδες συνδεόμενοι με την πρεσβεία και γνωρίζοντες την Ρωσική, ήσαν πληροφοριοδότες της Πρεσβείας , όσον αφορά την δράσιν του κόμματος, την δράσιν και το ποιόν των εν αυτώ προσώπων..» 
Αποκαλυπτική ήταν και η ομολογία - απολογία του Ν Ζαχαριάδη, πριν την «αποκαθήλωσί» του κατά την εξέτασί του από την επιτροπή των έξι αδελφών κομμάτων (ΕΣΣΔ, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τσεχοσλοβακία, Ουγγαρία και Πολωνία, επιτροπή Κουούσινεν-Ντεζ) τον Μάρτιο του 1956 στην 6η Ολομέλεια της KE του KKE στη Ρουμανία.

Δηλώνει ο Ζαχαριάδης: 
"...Το 1947 στην σύσκεψη του Ιουνίου στην Κ.Ε με το σύντροφο Στάλιν, Μολότοφ και Ζντάνωφ εγκρίθηκε πλήρως, απόλυτα δίχως καμία παρατήρηση η δράση του Κόμματος. Έφτασε ο Στάλιν να με ρωτήσει γιατί βάζω τα ζητήματα τόσο συνεσταλμένα. Έθεσα το θέμα της βοήθειας, ο σύντροφος Στάλιν είπε πρέπει να βοηθήσουμε και θα βοηθήσουμε..» (Στο βιβλίο , «Η Καθαίρεση του Ν Ζαχαριάδη» εκδότης Αγγ. Σιδεράτος, επιμέλεια Ε. Πετρόπουλος, σελίς 81-82).
Ενώ ο Πέτρος Ανταίος (ψευδώνυμο του αντάρτη Σταύρου Γιαννακόπουλου, ιδρυτή της ΕΠΟΝ, οργανωτή της συμμέτοχης νέων της ΕΠΟΝ - στο ανταρτικό σε όλη την Ελλάδα, επικεφαλής των επονιτών ανταρτών του ΕΛΑΣ, 25 χρόνια ως πολιτικός πρόσφυγας στη Μόσχα) στο βιβλιο του «Ν. Ζαχαριάδης Θύτης και Θύμα» (Εκδόσεις Φυτράκη, σελίς 171) περιγράφει τις συνέπειες του πολέμου αυτού και την «ανάξια, εξευτελιστική» αντιδρασι του Ν.Ζαχαριάδη:

"Ιδού τι στοίχισαν στον λαό και τη χώρα μας: 

  • 154 χιλιάδες θύματα (νεκρούς τραυματίες αγνοουμένους εκτελεσμένους) 
  • 40 χιλιάδες δεσμώτες στις φυλακές και τα Μακρονήσια 
  • 700 χιλιάδες αγρότες στοιβαγμένους στο γκέτο των πόλεων 
  • 100 χιλιάδες προσφυγές στο εξωτερικό. 
Και δεν χρειάζεται να αναφερθούν εδώ οι τρομερές υλικές καταστροφές της χώρας. Προβλήματα που επί δεκάδες χρόνια μετά ταλάνισαν ολόκληρες γενεές Ελλήνων, πολλά από τα οποία μας ταλανίζουν έως σήμερα. (λόγου χάρη η τερατούπολη Αθήνα) είναι σε μεγάλο βαθμό απόρροιες του Εγκληματικού Εμφυλίου Πολέμου. 

Πως αντέδρασε μπροστά σ αυτή την ολοκληρωτική ήττα και την πραγματική καταστροφή η ηγεσία του ΚΚΕ, ο ίδιος ο Ζαχαριάδης? Πρέπει να το πούμε ρητά και κατηγορηματικα. Με μιά λέξη: Ανάξια! Με εξευτελιστική υποτίμηση της στοιχειωδους νοημοσύνης… Έχουμε εκείνη την απίστευτη φράση του Ζαχαριάδη μετά την ήττα. "Σύντροφοί χάσαμε, άλλα εκπληρώσαμε στο ακέραιο το διεθνιστικό μας καθήκον!!" 

Ο Μπαρτζώτας επεξηγεί τί εννοεί ο Ζαχαριάδης στο βιβλίο του «Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ», σελ. 126:
"...Πολύ μεγάλη είναι η σημασία του αγώνα του Δ.Σ.Ε. για τα Βαλκάνια. Ο ΔΣΕ παλεύοντας τριάμιση χρόνια με το όπλο στο χέρι για την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία στην Ελλάδα ενάντια στην κυβέρνηση της Αθήνας και την αμερικάνικη επέμβαση, αντικειμενικά βοήθησε τις γειτονικές Λαϊκές Δημοκρατίες της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Γιουγκοσλαβίας και της Ρουμανίας. Αυτό δήλωσε καθαρά στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στο 6ο συνέδριο του Βουλγάρικου ΚΚ ο γίγαντας της Λειψίας, ο Γ. Δημητρώφ, Γ. Γραμ. της Κ.Δ. μέχρι την αυτοδιάλυσή της το 1943 με τα λόγια: "Δεν ξέρετε σεις οι Έλληνες κομμουνιστές, ότι παλεύοντας με το όπλο στο χέρι την κυβέρνηση της Αθήνας και τον αγγλοαμερικάνικο ιμπεριαλισμό, τι πολύτιμες υπηρεσίες προσφέρετε αντικειμενικά στις γειτονικές σας Λαϊκές Δημοκρατίες, ποια είναι η διεθνής σημασία της πάλης σας... Ίσως από σεμνότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει τους κομμουνιστές δεν καταλαβαίνετε ή δεν μιλάτε για το ζήτημα αυτό". 
Το ίδιο συνοψίζει για το ΚΚΕ ο Δημήτρης Βλαντάς στο βιβλίο του «Τραγωδία του ΚΚΕ 4ος Τόμος» (σελίς 233 , Copyright Δ. Βλαντάς Διάθεση τηλ. 745547) 
"...Να η πραγματικότητα της βάναυσης συμπεριφοράς της ηγεσίας του ΚΚΣΕ απέναντι στο ΚΚΕ. Στα 1924 μας επέβαλε την Γραμμή της αυτονόμησης της ελληνικής Μακεδονίας Θράκης μέχρι αποχωρισμού από την Ελλάδα… Τον Νοέμβρη του 1931 διόρισε την ηγεσία του ΚΚΕ.. Τον Οκτώβρη του 1944 μας έριξε στο σακί του αγγλικού ιμπεριαλισμού. Στις αρχές του 1946 μας ενθάρρυνε να αρχίσουμε δεύτερο ένοπλο αγώνα, για να καταφέρει μέσω του ελληνικού πιονιού χτύπημα στην Πολωνία και την Τσεχοσλοβακια. Στις αρχές του 1948 μια που είχε κερδίσει την παρτίδα στην Πολωνία και Τσεχοσλοβακία. Μας φωναζε "μαζέφτε τα γιατί άλλαξε η διεθνής κατάσταση...".
Ενώ στην σελίδα 47, ό.π, ο Δημήτρης Βλαντάς επεξηγεί απερίφραστα και συγκεκριμένα γιατί έγινε ο "εμφύλιος" 
"...Η δεύτερη φάση της συνομωσίας της ηγεσίας του ΚΚΣΕ κατά του ΚΚΕ άρχισε με τον εμφύλιο πόλεμο, που τον χρησιμοποίησε η ηγεσία του ΚΚΣΕ σαν πιόνι για να καταφέρει χτύπημα και υποταγή της Πολωνίας και Τσεχοσλοβακίας… 
Η τρίτη φάση της συνομωσίας άρχισε το 1948, με σκοπό να φορτωθεί αποκλειστικά στο ΚΚΕ η βαρεία ευθύνη, για την αναπόφευκτη ήττα μας στον εμφύλιο πόλεμο , για να μας εκβιάσει να σταματήσουμε αυτό τον πόλεμο, μια που η σοβιετική ηγεσία είχε πια πραγματοποιήσει το σκοπό της μέσω του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.." 
Διερωτώμαι γιατί θα πρέπει να ασχολούμεθα ακόμη με το ερώτημα αν ο λεγόμενος εμφύλιος ήταν ή δεν ήταν ξενοκίνητος. Αλήθεια, Αμφιβάλλει κανείς? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου