Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Μακεδονία…. OVER


- Με όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες με το Σκοπιανό δεν ξέρω αν φτάνουν οι στίχοι του Καβάφη ή του Καρυωτάκη.
- Όμως πιο επιτυχημένοι και ταιριαστοί και ιδεολογικά επίκαιροι είναι οι στίχοι τοι Εθνικού μας ποιητή Κωστή Παλαμά από το «Δωδεκάλογο του Γύφτου».
Βοσκοί στη μάντρα της Πολιτείας οι λύκοι! Οι λύκοι!
Στα όπλα Ακρίτες! Μακριά οι φαύλοι και οι περιττοί. Καλαμαράδες και δημοκόποι και μπολσεβίκοι
για λόγους άδειους ή για του ολέθρου τα έργα βαλτοί.
- Δεν μπορεί ακόμη να μετρηθεί η θύελλα ενός ολέθρου να πλησιάζει. Όμως η τοξική γεύση έφθασε σαν κόμπος λυγμού στο στόμα και σαν δάκρυ ήττας και απογοήτευσης στο μάγουλο.
- Η Βόρεια Μακεδονία  ιδρύθηκε, και ΙΔΡΥΤΗΣ είναι ο Αλέξης Τσίπρας και συγχρόνως είναι δημιουργός κατ΄αντιδιαστολή, της Νότιας  Μακεδονίας.
- Η σκέτη Μακεδονία,  η δική μας, η ΜΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ  δεν υπάρχει πλέον, σβήστηκε, και θα αργοσβήσει με τη σύμβαση  από κάθε ιστορικό φάκελο και τίτλο  και πολιτική ταυτότητα, εμπορικό σήμα, Πινακίδα ιστορικής πορείας και πινακίδα οδού και πλατείας.
- Παράλληλα θα σβήσουν σε κάθε χάρτη μας και χωροταξία, και κτηματολόγιο οικοπέδου και δασικού χάρτη,  οι χωροταξικοί προσδιορισμοί ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ, ΔΥΤΙΚΗ και ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
- Και  η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  η  ΞΑΚΟΥΣΤΗ του Αλεξάνδρου η ΧΩΡΑ, δεν θα ξανατραγουδηθεί  από τους  ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ  στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης και την ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ,  αφού πλέον δεν θα έχει νόημα, έννοια, εθνική λάμψη και ιστορικό αντίκρισμα.
- Αλλά και ποιος ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ  που εκφράζει τη δόξα του Γένους των Ελλήνων, θα μπορέσει να παρελάσει στην Θεσσαλονίκη στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ  της Πόλης. Σε ποιών εθελοντών Μακεδονομάχων μνημεία, θα καταθέτουν στεφάνι προσκυνητές και τιμητές της θυσίας εκείνων που Ελευθέρωσαν τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Για να θυμηθούμε τον ποιητή
Και πλέκοντας στη μνήμη 
της δόξης τα στεφάνια
δική μας περιφάνεια
στους τάφους σας κρεμούν
- Θα κατέβουν και οι πινακίδες  από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ  και αυτοκαταργείται και το Πρωθυπουργικό Γραφείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
- Και το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εξαχνούται στις αναθυμιάσεις της συμφωνίας, ενώ το καταργημένο αεροδρόμιο Σκοπίων μπορεί να εμφανιστεί  ως ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΒΟΡΕΙΑΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
- Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, θα μετονομαστεί; Και πως θα το λέμε; Τα Ιδρύματα όμως των Σκοπίων μπορεί να εμφανιστούν  ως ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ή ΤΕΙ ή ΑΝΟΙΧΤΑ ή ΕΛΕΥΘΕΡΑ, ή ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΑ μορφωτικά ΙΔΡΥΜΑΤΑ  ΒΟΡΕΙΑΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Και το τραγικότερο με κάποια άλλη ξεχασμένη! παράγραφο μπορεί και να δούμε  παραρτήματα στη Θεσσαλονίκη και σε πόλεις της πρώην πλέον δικής μας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ιδρυμάτων της ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
- Αλήθεια τι θα σημαίνει πλέον εκείνο το Μ   στο καθίδρυμα  ΕΤΑΙΡΕΙΑ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ;  Ή θα βάλλουν ένα  ΤΕΩΣ  ή  ΠΡΩΗΝ 
- Και τότε θα γίνει ο αντικατοπτρισμός της παραλλαγής της ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ;
- Στις δυό πρωτεύουσες θα έχουμε δύο αγάλματα ΜεγΑλέξανδρους, τον Έλληνα στα Σκόπια και τον άλλον, (ποιόν;) στη Θεσσαλονίκη!
- Η Βεργίνα και τα σύμβολά της  θα «ξαναβαπτιστούν» χωρίς  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, και οι αρχαιολόγοι θα έχουν πολλή δουλειά, με ανατρεπτική προθεσμία, για αλλαγή των «Ονομασιών Προέλευσης», κάτι σαν τη φέτα και το γιαούρτι, ενώ η Βόρεια Μακεδονία θα μπορεί να βάζει δικά της σήματα. 
- Και ας μην αποτελέσει έκπληξη η μεταφορά κάποιων επιχειρήσεων πέραν των συνόρων, για να βοηθηθεί η ανάπτυξη(!) της Βόρειας, να μετακομίσουν εκεί και να δεχθούμε τα προϊόντα τους, με ταυτότητα και προέλευση ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!
- Μήπως θα πρέπει να ταράξουμε τον ύπνο του κοιμώμενου στο μνημείο του ΑΓΝΩΣΤΟΥ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ, σβήνοντας από τις πλάκες, τα ονόματα των τόπων με τις ηρωϊκές μάχες στην Μακεδονία, στους απελευθερωτικούς αγώνες; Εφιαλτικό αλλά όχι απίθανο. 
- Το τέλος της Ιστορίας, αυτή η επιδίωξη της Αριστεράς, έρχεται και αρχίζει από τη Μακεδονία.
- Προβλέπονται κοινές επιτροπές να «διορθωθεί» η Ιστορία!
- Δεν κλείνει το θέμα. Τώρα ανοίγει. 
- Κλείνοντας αυτόν τον πρώτο κύκλο της περιπλάνησης στο Μακεδονικό, η σκέψη μας πάει στο δάκρυ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και στην  Δωρική και σιωπηλή παραγγελία.
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ
- Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…

ο  μέτοικος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου