Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Επιμνημόσυνη Δέηση για τους Πατέρες που σφαγιάσθηκαν τον Μάρτιο του 1908 κατά τη διάρκεια του Μακεδονικού Αγώνα, στην Ιερά Μονή Καλλίπετρας επ'ευκαιρία της συμπλήρωσης 110 ετών














Στην Ι. Μονή Θεοτόκου εγκαινιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης 8 Μαρτίου, το νεόδμητο, πανέμορφο αρχονταρίκι.
Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης, κ.κ. Παντελελήμων.
Πριν το καθιερωμένο "κόψιμο της κορδέλας" τελέστηκε  Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων και μνημόσυνο στη μνήμη των σφαγιασθέντων στην Ι. Μονή Καλλίπετρας.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα γεγονότα εκείνης της εποχής. 'Οπως είπε, τα τρομερά εκείνα γεγονότα συνέβησαν στις 7 Μαρτίου 1908, όταν σφαγιάστηκαν ο ηγούμενος της Ι. Μονής, Ιγνάτιος και οι διακονητές Δημήτριος Πατσιούρας και Αθανάσιος Μανωλόπουλος, από απόσπασμα  "Ρουμανιζόντων Βλάχων".
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης εξήρε τις άοκνες προσπάθειες του γέροντα Παλαμά Καλλιπετρίτη ώστε η Ι. Μονή να ξαναβρεί την παλιά της μορφή και αίγλη.
Παρόντες στην τελετή ήταν μεταξύ άλλων, ο Στρατηγός ε.α. Φράγκος Φραγκούλης, ο αντιστράτηγος διοικητής της 1ης Μ.Π, Γεώργιος Βύνιος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Νίκη Καρατζιούλα και Στάθης Σαρηγιαννίδης, ο δήμαρχος Βέροιας και πλήθος πιστών.
ΠΗΓΗ http://www.verianet.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου