Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Η επόμενη μέρα λύσης του Σκοπιανού – Δηλώσεις αλλά και εικόνες που τα λένε όλα (ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ)

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος, σύμφωνα με γνωστές πλέον μαρτυρίες, παρ’ ολίγον να οδηγήσει την Ελλάδα σε καθεστώς έκτακτής ανάγκης, τοποθετήθηκε και για το θέμα των Σκοπίων.
Σταθήκαμε σε αυτό:
1. Η αρχαία Μακεδονία, προφανώς, ήταν απολύτως και αποκλειστικά ελληνική – όσο ελληνικές ήταν κι η Σπάρτη, η Θήβα, η Αθήνα, η Εφεσος.
2. Η γεωγραφική περιοχή της αρχαίας Μακεδονίας δεν είναι σήμερα ελληνική, αλλά μοιράζεται μεταξύ τουλάχιστον τριών κρατών (ένα εκ των οποίων η Ελλάδα).
Συνεπώς, ενώ το σύνθημα «Η αρχαία Μακεδονία ήταν ελληνική» είναι απολύτως ορθόν, το σύνθημα του 1991 «Η Μακεδονία ήταν και θα είναι ελληνική» είναι ανακριβές, εκτός κι αν εννοούμε ότι εθνικός μας στόχος είναι η βίαιη προσάρτηση περιοχών της Βαλκανικής που σήμερα ανήκουν σε άλλες χώρες – ένας παρανοϊκός και επικίνδυνος στόχος που κανείς σώφρων πατριώτης δεν ενστερνίζεται.
Επικίνδυνο και παρανοϊκό λοιπόν το να υπερασπίζεται κάποιος την ιστορική αλήθεια! Άραγε η φράση, «η Μακεδονία είναι Ελλάδα» θα ποινικοποιηθεί;
Την ίδια ώρα στα Σκόπια εξακολουθούν να ονομάζουν το κρατίδιό τους «Μακεδονία» και να οικειοποιούνται την ελληνική ιστορία. Εμείς όμως πρέπει να… δείξουμε «ανωτερότητα», σύμφωνα με τα λεγόμενα.
Και να είστε σίγουροι! Την επόμενη μέρα της όποιας λύσης, με χρήση του «όρου» Μακεδονία, συμφωνηθεί για το Σκοπιανό, υπέρ της οποίας τάσσεται φυσικά και ο κ. Βαρουφάκης, ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών θα εκτοξευθεί στα ύψη!
Δείτε το βίντεο αλλά και εικόνες από την ιστορική νίκη των Σκοπίων έναντι της Σλοβενίας, η οποία στην ουσία είχε αναχθεί σαν εθνική αποστολή από όλους τους πολιτικούς της χώρας τους:


http://www.el.gr/el/ethnos/kerkoporta/154-kerkoporta/110466-h-epomenh-mera-lyshs-toy-skopianoy-%E2%80%93-dhlwseis-alla-kai-eikones-poy-ta-lene-ola-binteo,-fwto



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου