Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Η αιγυπτιακή Al Ahram προαναγγέλλει ότι μετά το Κατάρ έρχεται η σειρά της Τουρκίας

«Μετά το Κατάρ, μήπως ήρθε η σειρά της Τουρκίας;», αναρωτιέται τη Δευτέρα η αιγυπτιακή κρατική εφημερίδα Al Ahram.
Η αιγυπτιακή κρατική εφημερίδα εκτιμά ότι, αφού έκλεισε ο κλοιός γύρω από το Κατάρ, αναπόφευκτα θα έρθει και η σειρά της Τουρκίας, καθότι και οι δύο χώρες κατηγορούνται για υπόθαλψη και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας στην περιοχή και τα χέρια των ηγετών τους είναι βαμμένα με το αίμα των αθώων θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων.
Και όπως τώρα οι αραβικές χώρες έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά του Κατάρ, οι οποίες άρχισαν να αποδίδουν καρπούς, με τον ίδιο τρόπο θα έρθει μια μέρα όπου θα ανοίξει το θέμα με την Τουρκία ενώπιον όλου του κόσμου, ειδικά από τη στιγμή που [σ.σ. ο ρόλος της] δεν είναι λιγότερο επικίνδυνος και «θρασύς» σε σύγκριση με τα σκάνδαλα και τα εγκλήματα του Κατάρ.
Όπως σημειώνει ο συντάκτης, η Τουρκία, μια από τις μεγαλύτερες χώρες του μουσουλμανικού κόσμου, έχει καταντήσει στην εποχή του Ερντογάν να είναι αποκηρυγμένη από την Ευρώπη και να έχει ένα τεράστιο πρόβλημα αυτή τη στιγμή με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ειδικά με τη Γερμανία.
Ήδη έχει εκβιάσει την Ευρώπη με την πλημμύρα των Σύρων προσφύγων μέσω των συνόρων και των χωρικών της υδάτων.
Δυστυχώς, με κάθε πρόβλημα ο Ερντογάν κατηγορεί την Ευρώπη για πόλεμο ενάντια στο Ισλάμ και τη δημοκρατία, ωσάν να εκπροσωπούσε η χώρα του το Ισλάμ και τη δημοκρατία με τον καλύτερο τρόπο.
Η Τουρκία, συνεχίζει το άρθρο, έχει ανοίξει τις πόρτες της, εδώ και χρόνια, σε τρομοκρατικά στοιχεία και αποκηρυγμένους από διάφορες χώρες της περιοχής, για να υποκινεί παρεμβάσεις ενάντια στα καθεστώτα των χωρών αυτών, τη στιγμή που η Άγκυρα απορρίπτει κάθε παρέμβαση στις δικές της υποθέσεις.
Αλλά το πραγματικό σκάνδαλο έγκειται στο θέμα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας και του Ισλαμικού Κράτους, καθότι η Τουρκία ήταν μια από τις πρώτες χώρες που βοήθησε στην ανάδειξη του Ισλαμικού Κράτους και στην αύξηση της δύναμης των ένοπλων ομάδων στη Συρία.
Προηγουμένως, συνεχίζει το δημοσίευμα, είχε υποστηρίξει την τρομοκρατική οργάνωση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο και τώρα υποστηρίζει απεγνωσμένα τον «εταίρο» της, το Κατάρ, ενάντια στην Αίγυπτο, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο ρεπορτάζ αυτό επιχειρείται η αποκάλυψη του πραγματικού ρόλου της Τουρκίας και το άνοιγμα του θέματος της πτώσης της, που φαίνεται ότι επίκειται, προκειμένου να αρχίσει η εποχή «λογοδοσίας του καθεστώτος Ερντογάν».
Σε δεύτερο σχετικό δημοσίευμα στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας, με τίτλο: «Το τετράπτυχο της Άγκυρας για τη διάδοση του χάους και της τρομοκρατίας», γίνεται αναφορά στους τέσσερις άξονες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, με την επισήμανση ότι η Άγκυρα συνωμοτεί εναντίον των χωρών της περιοχής, χρησιμοποιώντας το όπλο της τρομοκρατίας, παρά το γεγονός ότι φαινομενικά ανήκει στις χώρες που την καταπολεμούν.
Αναφέρεται στις επιλογές της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα στις εξής πτυχές:
α) Υποστήριξη του Ερντογάν προς τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, ενάντια στο καθεστώς της Αιγύπτου, β) Στρατιωτική επέμβαση που συνέβαλε στην καταστροφή της Συρίας και του Ιράκ, γ) Υποστήριξη της τρομοκρατίας που βοήθησε στην καταστροφή της Λιβύης και δ) Υποστήριξη του Κατάρ ενάντια στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε αυτή τη χώρα.
http://www.triklopodia.gr/aigiptiaki-ahram-proanaggellei-meta-katar-erxetai-seira-tourkias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου