Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Φωνάζουν οι Σκοπιανοί : «Μας διαμελίζουν» !

πηγή: pentapostagma.gr
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση των Σκοπίων η Σερβία είχε εδώ και καιρό προετοιμάσει το έδαφος για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Α.Τσίπρα, με τις πρόσφατες δηλώσεις του Σέρβου ΥΠΕΞ ότι η Σερβία έκανε λάθος για την αναγνώριση των Σκοπίων με το συνταγματικό τους όνομα, κάτι που το είχαμε ήδη αναφέρει.
Η ουσία όμως είναι τι συμφώνησαν Ελλάδα και Σερβία για Σκόπια και Κόσοβο… Οι Σκοπιανοί αναφέρουν την ύπαρξη μυστικής συμφωνίας …

Το σκοπιανό κυβερνητικό κόμμα VMRO-DPMNE καταδίκασε τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της κοινής  συνέντευξης τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ως «ακατάλληλες», κατηγορώντας τον  για άκρατο αλυτρωτισμό  και  εθνικισμό.
«Η ΠΓΔΜ  δεν έχει εδαφικές βλέψεις  προς την Ελλάδα. Η χώρα μας και ο σκοπιανός λαός υπερασπίστηκαν μόνο το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού και την δική τους ταυτότητα. Η ΠΓΔΜ δεν επέβαλε κυρώσεις στην Ελλάδα. Αντίθετα, η Ελλάδα ήταν αυτή που έκλεισε  τα σύνορα και επέβαλε βέτο για να μπλοκάρει την απόφαση σχετικά με την πλήρη ένταξη της (πΓΔΜ) στο ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα είναι η πλευρά κείνη που εξακολουθεί να μην επιτρέπει τις θετικές συστάσεις για το άνοιγμα των ενταξιακών συνομιλιών με την ΕΕ για να έρθει σε ένα θετικό αποτέλεσμα», ανακοίνωσε το κόμμα VMRO-DPMNE, σε δελτίο Τύπου.
«Πραγματοποιώντας τέτοιες δηλώσεις, προσβλητικού χαρακτήρα για την πΓΔΜ και τον σκοπιανό λαό, ο Έλληνας πρωθυπουργός  δεν συμβάλλει στην ανάπτυξη των σχέσεων καλής γειτονίας, ούτε αποδεικνύει την  παραμικρή προθυμία για την επίλυση του προβλήματος με το όνομα της πΓΔΜ», καταλήγει το δελτίο Τύπου .

Τότε θα ρωτούσε κάποιος εκτός της «διένεξης» μεταξύ των δύο χωρών για το όνομα, «γιατί κυκλοφορούν τόσοι χάρτες στην ΠΓΔΜ οι οποίοι περιλαμβάνουν ελληνικά εδάφη μέχρι την Θεσσαλονίκη;».
Γιατί ο σκοπιανός στρατός εκπαιδεύεται με τραγούδια «ένα , δύο τρία, Θεσσαλονίκη;», και «γιατί η χώρα των Σκοπιανών είναι γεμάτη με αγάλματα Ελλήνων αρχαίων κοσμοκρατόρων και βασιλιάδων;».
Οι Σκοπιανοί είναι το απομεινάρι των βαλκανικών πολέμων και πρόκειται στην ουσία για τους πρώην κομιτατζήδες, οι οποίοι λυμαίνονταν τα ελληνικά χωριά της ελληνικής (μέχρι το κόκκαλο) Μακεδονίας , σκοτώνοντας , καίγοντας , βιάζοντας , κλέβοντας .
Οι σημερινοί Σκοπιανοί είναι ένα μείγμα  Βουλγάρων , Σέρβων , γύφτων , και άλλων που ζούσαν τότε στην περιοχή.
Πρόσφατα σκοπιανό δημοσίευμα μιλούσε για τον εποικισμό της Βόρειας Ελλάδας τον 20ο αιώνα από «Τούρκους χριστιανούς» που εξελληνίστηκαν και αποτελούν σήμερα τον πληθυσμό που διατείνονται ότι είναι «οι αληθινοί Μακεδόνες», όπως επισημαίνεται.
«Περίπου 850 χιλιάδες Καραμανλήδες μετακινήθηκαν στην Ελλάδα, παρά την επιθυμία τους να παραμείνουν στην Τουρκία. Η Τουρκία, ως μια κυρίως μουσουλμανική χώρα ήθελε να ξεφορτωθεί τους Τούρκους Χριστιανούς και να δεχθεί του Βαλκάνιους μουσουλμάνους στην κοινωνία της. Στην Ελλάδα οι Ορθόδοξοι Τούρκοι προσδιορίζονταν ως Έλληνες, αν και η μητρική τους γλώσσα ήταν η τουρκική», διαδίδουν σκοπιανά ΜΜΕ.
Μέχρι εκεί έχει φτάσει το απύθμενο θράσος των Σκοπιανών , οι οποίοι δεν σταματούν πουθενά , αλλά λίαν συντόμως όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα, θα τους διαλύσουν οι Αλβανοί καταλαμβάνοντας την μισή χώρα την οποία ήδη ονομάζουν «Δαρδανία» .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου