Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Η απαγόρευση έκδοσης βίζας για πολίτες επτά χωρών από τον Τραμπ και οι αντιδράσεις ...

 Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ απαγόρευσε για 90 ημέρες την έκδοση βίζας για τους πολίτες επτά χωρών (σ.σ. Ιράν, Ιράκ, Συρία, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν και Υεμένη) με στόχο να εμποδίσει την είσοδο στο αμερικανικό έδαφος "ριζοσπαστών ισλαμιστών τρομοκρατών".Ανέστειλε επίσης για 120 ημέρες το πρόγραμμα υποδοχής προσφύγων στις ΗΠΑ, με τα μέτρα αυτά να προκαλούν από χθες πολλές διαδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας. Εκτός από αυτό, ωστόσο, έφερε και... αντίδραση, αφού ήδη το Ιράν κατέφυγε σε "αντίποινα", απαντώντας με απαγόρευση εισόδου των Αμερικανών πολιτών στο έδαφός του!
Νωρίτερα χθες, μια εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας δήλωσε ότι το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και απαγορεύει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ στους πολίτες επτά κατά πλειοψηφία μουσουλμανικών κρατών αφορά και τους κατόχους πράσινης κάρτας!
«Θα απαγορεύεται η είσοδος και στους κατόχους πράσινης κάρτας», ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου η Τζίλιαν Κρίστενσεν, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας.

Παράλληλα, η απαγόρευση εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ισχύει και για τα πληρώματα των αεροπορικών εταιρειών, όπως αναφέρει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) το οποίο εστάλη σε αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο χθες Σάββατο.
Το μήνυμα αυτό, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, επισημαίνει ότι το διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχθές Παρασκευή κατέλαβε εξαπίνης τις εταιρείες του κλάδου των αερομεταφορών

Μια ομοσπονδιακή δικαστίνα στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, πάντως, εξέδωσε κατεπείγουσα εντολή με την οποία αναστέλλεται προς το παρόν η δυνατότητα των αρχών των ΗΠΑ να απελαύνουν από τη χώρα ανθρώπους που έχουν φθάσει σε αμερικανικά αεροδρόμια με έγκυρες βίζες.
Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) εκτιμά ότι η εντολή επηρεάζει 100 ως 200 ανθρώπους που έχουν συλληφθεί σε αεροδρόμια των ΗΠΑ ή ταξιδεύουν, αν και νομικοί σύμβουλοι της αμερικανικής κυβέρνησης δεν ήταν σε θέση σε επιβεβαιώσουν τον αριθμό.

Κάνοντας χρήση των εκτελεστικών του εξουσιών, ο Ντόναλντ Τραμπ βομβαρδίζει με αποφάσεις και δεν δείχνει να πτοείται από τις αντιδράσεις· μεταξύ άλλων, απέσυρε τις ΗΠΑ από τις διαπραγματεύσεις 12 χωρών του Ειρηνικού για τη δημιουργία της μεγαλύτερης ζώνης ελευθέρου εμπορίου (ΤΤΡ), άρχισε να ξηλώνει το πρόγραμμα ασφαλιστικής κάλυψης και υγειονομικής περίθαλψης του προκατόχου του (Obamacare), ενώ ξεκίνησε και τη διαδικασία για το τείχος στη μεθόριο με το Μεξικό, 

1 σχόλιο:

  1. Ανεξάρτητα,αν θα τα καταφέρει ή όχι ο Τραμπ, ο κόσμος αλλάζει!!! Το διεθνιστικό μοντέλο δεν στηρίζεται πλέον από δυνάμεις όπως τις ΗΠΑ, Μ.Βρετανία, Ρωσία και Κίνα. Οι δύο πρώτες ήταν "ιδρυτικά μέλη" της παγκοσμιοποίησης, ενώ οι άλλες δύο απλά την ανέχονταν.

    Ο διεθνισμός πια, έχει γαντζωθεί από μία Γερμανία, με περιορισμένες δυνάμεις επιρροής, και από ένα συνονθύλευμα κρατιδίων της ΕΕ μαζί με μία διεθνιστική γραφειοκρατία.

    Τέλος...εμείς περιμένουμε ακόμα κάποιον να ηγηθεί, ώστε να μας βγάλει από τον βούρκο της μεταπολίτευσης... Θλιβερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή