Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Οι βρετανική κυβέρνηση πιστεύει σε μια νέα συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον είναι βέβαιος ότι η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπογράψουν συμφωνία ελευθέρου εμπορίου η οποία θα συμβαδίζει με τα αμοιβαία συμφέροντά τους, αντιδρώντας στη δήλωση του νέου αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μίας τέτοιας συμφωνίας.
«Είναι πολύ καλή είδηση που οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θέλουν να συνομολογήσουν μία καλή συμφωνία ελευθέρου εμπορίου μαζί μας και θέλει να το κάνει αυτό πολύ γρήγορα και είναι πολύ ευχάριστο να το ακούς αυτό από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μπόρις Τζόνσον προσερχόμενος σε σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις Βρυξέλλες.
«Είναι σαφές ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία προς το συμφέρον και των δύο πλευρών, αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι έτσι θα είναι», πρόσθεσε.
Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε την απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση, κίνηση που μπορεί να δώσει την ευκαιρία για την υπογραφή διμερών εμπορικών συμφωνιών, σε συνέντευξη που παραχώρησε προς τις εφημερίδες Bild και Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου