Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Αγνοούνται 12 αξιωματικοί σε Τουρκία και κατεχόμενα

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Αγνοούνται τα ίχνη 12 αξιωματικών του στρατού σε Τουρκία και Κατεχόμενα. Μέχρι στιγμής οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να τους εντοπίσουν. Οι έρευνες συνεχίζονται σε Κατεχόμενα και Τουρκία.
Οι πρώτες πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις του Εισαγγελέα για Παραβιάσεις του Τουρκικού Συντάγματος, Μουσταφά Γκιοκτσέ, διάφορες μονάδες του τουρκικού στρατού στα Κατεχόμενα -οι ηγεσίες τους- άλλαξαν στρατόπεδο και υποστήριξαν τους πραξικοπηματίες.

Οι έρευνες των τουρκικών διωκτικών αρχών για τα κατεχόμενα σχετίζονται με το νέο κύμα εκκαθάρισης στο ΝΑΤΟ. Έρχονται στα πλαίσια των εκκαθαρίσεων στον τουρκικό στρατό, σε μονάδες και παράγοντες που υπηρετούν στο εξωτερικό.
Τουρκικά ελικόπτερα του στρατού, κατά διαστήματα, εξακολουθούν να μεταφέρουν από και προς τα κατεχόμενα προσωπικό του στρατού.
Το κύμα των συλλήψεων μεγαλώνει με κάθε νέα ώρα
Πληροφορίες από την Άγκυρα θέλουν αξιωματικούς που συλλαμβάνονται στα Κατεχόμενα να έλαβαν ενεργό ρόλο στο πραξικόπημα του Ιουλίου
Μάλιστα κάποιοι ζήτησαν από τα στρατεύματα τους να λαμβάνουν υπόψη τους τα ανακοινωθέντα της χούντας που έφερε την ονομασία «Ειρήνη στην Πατρίδα»
Η «Κ» πληροφορείται ότι οι συλλήψεις γίνονται υπό την καθοδήγηση των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών (ΜΙΤ).

Η ΜΙΤ διαπίστωσε ότι οι αξιωματικοί έφεραν στα κινητά τους την εφαρμογή BYLOCK που χρησιμοποιούσαν οι πραξικοπηματίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου