Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Η ''ΚΑΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ'' ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ

Σε ερώτηση αν μια κατάληψη είναι παράνομη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Κυρίτσης,  σημείωσε ότι οι καταλήψεις βρίσκονται στο «γκρίζο σημείο» μεταξύ νόμου και πολιτικής αντίληψης.
Νωρίτερα, ανάλογη άποψη είχε εκφράσει και η υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, λέγοντας πως «ξαφνικά μας πείραξαν οι καταλήψεις; Όταν λείπει ο δημόσιος χώρος, οι άνθρωποι πρέπει να βρουν δημόσιο χώρο», ενώ διαφώνησε επίσης, με τις επιχειρήσεις της αστυνομίας.
Πριν μια εβδομάδα και πάλι ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες, Γιώργος Κυρίτσης, δήλωνε πως ''στον βαθμό που το camp των No Border δεν ενοχλεί την εύρυθμη λειτουργία του Πανεπιστημίου, δεν υπάρχει κανένα θέμα''. 
Το άρθρο 334§3 του ποινικού κώδικα πάντως, ορίζει πως η κατάληψη  ''δημόσιου'' κτηρίου αποτελεί σε κάθε περίπτωση , παράνομη ενέργεια.
«Όποιος εισέρχεται παράνομα σε κατάστημα ή χώρο δημόσιας, δημοτικής ή κοινοτικής υπηρεσίας ή νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου ή επιχείρησης κοινής ωφέλειας ή παραμένει στους χώρους αυτούς παρά τη θέληση της υπηρεσίας που τους χρησιμοποιεί, της οποίας τη θέλησή του δηλώνει ο νόμιμος εκπρόσωπος ή ο υπάλληλός της και προκαλεί έτσι διακοπή ή διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής της υπηρεσίας τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών.»
Τι ζητάνε λοιπόν οι 2 βουλευτές ... Να κανονικοποιηθεί η παρανομία ;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου