Σελίδες

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Κατάφερε η Χεζμπολάχ να νικήσει το σύστημα αυτοπροστασίας των ισραηλινών αρμάτων;

Σύστημα Thar Allah της Χεζμπολά, που εκτοξεύει δυο πυραύλους Kornet-M με πολύ μικρή χρονική καθυστέρηση (μεταξύ των δυο εκτοξεύσεων)

Μάριος Δημητρίου

Όπως ανέφερε το λιβανέζικο κανάλι PressTV, στις 25 Οκτωβρίου 2023, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, χρησιμοποιώντας drones και μονάδες πυροβολικού, πραγματοποίησαν μια σειρά επιθέσεων στο νότιο Λίβανο. Η επίθεση αυτή ήταν αντίδραση στη Χεζμπολάχ που χτύπησε τις προηγούμενες ημέρες ισραηλινές θέσεις. Μια από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ, ήταν κατά τανκ Merkava, με αντιαρματικό σύστημα Thar Allah.

Το Thar Allah αξιοποιεί τους γνωστούς στην Ελλάδα ρωσικούς αντιαρματικούς πυραύλους 9M133 Kornet-M, όπλα με μεγάλη ακρίβεια και υψηλές δυνατότητες διάτρησης θώρακας αρμάτων. Η διαφορά με το ρωσικό όπλο (πιο σωστά με ένα ιρανικό αντίγραφο του, το Dehlavieh, που έχει προμηθευθεί η Χεζμπολάχ), είναι πως αξιοποιεί δύο εκτοξευτήρες, επιτρέποντας την εξαπόλυση δύο πυραύλων με μικρή χρονική διαδοχή, μόλις 0,4 δευτερόλεπτα. Αυτή η δυνατότητα προστέθηκε για να μπορέσει να κατανικηθεί το ενεργό σύστημα προστασίας (APS) Trophy που χρησιμοποιείται στα ισραηλινά Merkava, το οποίο σχεδιάστηκε για να αναχαιτίζει τις εισερχόμενες πυραυλικές απειλές.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:flight.com.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου