Σελίδες

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Η Ελλάδα προσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου με μία επιθετική και επικίνδυνη Τουρκία, η οποία έχει καταδείξει ότι δεν σέβεται τίποτα: Οι διασταυρούμενοι ελληνοτουρκικοί μονόλογοι

 

Σχόλιο Στρατηγού Φρ. Φράγκου: 

Ανάλυση για τον Ε/Τ διάλογο

Η Τουρκία πάντα ήταν από την ένταξη στο ΝΑΤΟ στην πρώτη γραμμή από πλευράς γεωστρατηγικής αξιολόγησης, για την Ουάσιγκτον και η Πατρίδα μας στη δεύτερη!!.

Οσοι αξιολογούν ότι ο Ερντογάν είναι ο μέγας παίκτης της διπλωματίας δεν μέτρησαν ότι μετά την αγορά των S-400 βγήκε από τον Τραμπ από το πρόγραμμα των 13 δις δολαρίων, που είναι τα F-35 και αδυνατεί ακόμη να αποκτήσει τα F- 16 με αποτέλεσμα υπεροπλία της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας!!…

Η Τουρκική Λίρα τότε ήταν 1 προς 4 εναντι του δολαρίου και σήμερα 1 προς 30, ενώ η οικονομία της γείτονα να παλεύει τον πληθωρισμό γιατί ο Τ/ Προεδρος ακολούθησε το εχθρικό δόγμα του Ισλάμ έναντι του τραπεζικού συστήματος..

Η εμμονή του για την Γαλάζια Πατρίδα με άκρως επιθετική πολιτική έναντι της Ελλάδος, ενώ η εργαλειοποίηση των μεταναστών και η προσέγγιση της Μόσχας μετα την εισβολή στην Ουκρανία υποχρέωσαν τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν πολλά….

Αποκορύφωμα των παρενεργειών είναι η «άγαρμπη» εκμετάλλευση από τον Τ/ Πρόεδρο της συναισθηματικής φόρτισης του θρησκευτικού συναισθήματος εντός και εκτός Τουρκίας, για να χρισθή ο Ηγέτης του Ισλάμ με απροκάλυπτη εχθρότητα έναντι του Ισραήλ και της Χαμάς από τρομοκρατική οργάνωση να την αποκαλεί απελευθερωτικό κίνημα της Παλαιστίνης!!

Μοιραία η Ελλάδα που ήταν σε δεύτερη γραμμή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ εναντι της Αγκυρας να είναι ο αδιαμφισβήτητος εταίρος στην Ανατολική Μεσόγειο και η Αλεξανδρούπολη το εφαλτήριο της Στρατηγικής αναδιαταξης των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ στη ΝΑ Ευρώπη ..

Μετά από τις αλλαγές αυτές η πολιτική σταθερότητα υποχρέωσε την Ε. Ε. να στηρίξει την Ελλάδα οικονομικά στις αλλεπάλληλες «κρίσεις - αναποδιές » τότε μπαίνεις δυναμικά στον οποιο διάλογο με την Τουρκία και δεν διαπραγματεύεσαι παρά μόνο Υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ έναντι των παράλογων διεκδικήσεων και του αναθεωρητισμού του Ερντογάν με στόχο την κατάργηση της Συνθήκης της Λωζάνης..

Islamist President Recep Tayyip Erdoğan, who is in Astana for the 10th Summit of the Organization of Turkic States (OTS), received Prime Minister Viktor Orban of Hungary. Photo via Turkish Presidency

Του Κωνσταντίνου Παΐδα/Καθηγητή του ΕΚΠΑ

Ουδείς εχέφρων διανοείται να αμφισβητήσει την αξία του διαλόγου ως μέσου ειρηνικής επίλυσης διαφορών και διαμόρφωσης αμοιβαίως επωφελών σχέσεων συνύπαρξης και συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων, κοινωνικών-πολιτικών ομάδων και λαών.

Ταυτοχρόνως, ουδείς εχέφρων διανοείται να συμμετάσχει σε έναν διάλογο επί κρισιμότατου θέματος χωρίς αυστηρά προκαθορισμένο πλαίσιο, χωρίς απολύτως προσδιορισμένη θεματική, χωρίς σαφείς κανόνες, αλλά και χωρίς αγαθή προαίρεση και ειλικρίνεια εκ μέρους των διαλεγόμενων πλευρών.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:hellasjournal.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου