Σελίδες

Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Μια ακόμα φωτογραφία με το σπαθί

 Ιστοσελίδα «odatv» της 13 Μαϊου 2021  

Ο Πρόεδρος Θρησκευτικών Υποθέσεων Αλί Ερμπάς, βγήκε πάλι στον άμβωνα της Αγίας Σοφίας με σπαθί, κατά τη διάρκεια της προσευχής της εορτής (του μπαϊραμιού).

Μετά τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, σήμερα έγινε η πρώτη προσευχή του μπαϊραμιού και το σπαθί στα χέρια του αρχηγού θρησκευτικών υποθέσεων Αλί Ερμπάς, επέστησε την προσοχή.

Μετά την ακύρωση του 10ου Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, της απόφασης του Συμβουλίου Υπουργών της 24ης Νοεμβρίου 1934, σχετικά με τη μετατροπή από τζαμί σε μουσείο, η πρώτη προσευχή πραγματοποιήθηκε στην Αγία Σοφία, η οποία παραδόθηκε στη Δνση Θρησκευτικών υποθέσεων από τον Πρόεδρο του ΑΚΡ και Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον περασμένο Ιούλιο.

Κρίση κατά τη πρώτη προσευχή

Ο πρόεδρος Θρησκευτικών Υποθέσεων Aλί Ερμπάς, στην πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία, έδωσε ένα κήρυγμα με σπαθί.

Ο Ερμπάς με τα λόγια: «Η προϋπόθεση της αφοσίωσης είναι απαραίτητη, και όποιος την παραβιάζει είναι καταραμένος», στόχευε τον Ατατούρκ και προκάλεσε βροχή αντιδράσεων.

Αυτά τα λόγια του Έρμπάς, που πέρασαν από το κήρυγμα και που δημοσιεύθηκαν στον επίσημο ιστότοπο της Δνσης Θρησκευτικών υποθέσεων, στόχευαν τον Ατατούρκ ο οποίος αποφάσισε να κάνει την Αγία Σοφία μουσείο και άνοιξαν συζητήσεις για τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου