Σελίδες

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

«Ο Αλλάχ να προστατεύει τη Δημοκρατία»

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Επικίνδυνα παιχνίδια με τις ΤΕΔ από τους Ισλαμοεθνικιστικές, που διεισδύουν και με τις αλλαγές στις προϋποθέσεις εισόδου στις παραγωγικές σχολές..

Ιστοσελίδα «odatv» της 25 Μαρτίου 2021
Πραγματοποιήθηκε μια εντυπωσιακή αλλαγή στις απαιτήσεις εισόδου για τις στρατιωτικές σχολές, που εκπαιδεύουν Αξκούς στις σχολές Πολέμου (ΣΣΕ-ΣΝΔ-ΣΙ), καθώς επίσης και στις Ανώτερες Επαγγελματικές σχολές Μονίμων Υπαξκών…
Οι κανονισμοί των σχολών του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας και ο Κανονισμός των Επαγγελματικών Σχολών του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας, δημοσιεύθηκαν χθες στην Επίσημη Εφημερίδα. Με αυτούς τους κανονισμούς, καταργήθηκαν οι Κανονισμοί των Στρατιωτικών Σχολών του 2001 και ο Κανονισμός Επαγγελματικών Σχολών του 2003.
Έφυγε η «οπισθοδρόμηση» και ήρθε η «σύνδεση»
Στους πρόσφατα δημοσιευμένους κανονισμούς, οι όροι εισόδου για τις Στρατιωτικές Σχολές και τις Επαγγελματικές Σχολές Υπαξκών έχουν αλλάξει. Η προϋπόθεση ότι «Αυτός, η μητέρα του, ο πατέρας του, τα αδέλφια και ο κηδεμόνας του, δεν πρέπει να υιοθετούν παράνομες, πολιτικές, καταστροφικές, αντιδραστικές, αυτονομιστικές ιδεολογικές απόψεις με τη στάση και τη συμπεριφορά τους, δεν συμμετείχαν σε τέτοιες δραστηριότητες ή δεν αναμείχτηκαν σε τέτοιες δραστηριότητες», που υπήρχαν στον προηγούμενο κανονισμό, δεν συμπεριλήφθηκαν στον νέο κανονισμό.
Αντί γι’ αυτό, η διάταξη η οποία προστέθηκε στις προϋποθέσεις εισόδου και δεν συμπεριλαμβάνονταν στον προηγούμενο κανονισμό είναι: «δεν είναι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, συνδεδεμένη με ή δεν έχει επαφή με τρομοκρατικές οργανώσεις ή δομές, οργανώσεις ή ομάδες που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, ότι ενεργούν κατά της εθνικής ασφάλειας του κράτους».
Με τον νέο κανονισμό, η διάταξη «μη υιοθέτηση αντιδραστικών και αυτονομιστικών απόψεων ή μη συμμετοχής σε αυτές τις δραστηριότητες» όσον αφορά την είσοδο σε σχολές πολέμου και ανώτερες σχολές υπαξκων, που εκπαιδεύουν αξιωματικούς και μονίμους υπαξκούς για τις ΤΕΔ, καταργήθηκαν.
Η αλλαγή προκάλεσε αντιπαράθεση. Πολλοί πολιτικοί και απόστρατοι Αξκοί δήλωσαν ότι αυτή η διευθέτηση θα επηρέαζε αρνητικά τις ΤΕΔ και υπενθύμισε την απόπειρα πραξικοπήματος της FETO στις 15 Ιουλίου. Επιπλέον, η αλλαγή ερμηνεύτηκε ως «Οι ΤΕΔ άνοιξαν τις πόρτες της σε κοινότητες και σέχτες»..
Στγός Τολόν: ««Ο Αλλάχ να προστατεύει τη Δημοκρατία»
Ο Στγός ε.α Χουρσίτ Τολόν, μιλώντας στο «ODATV», αντέδρασε στον κανονισμό αυτό ως εξής:
«Δεν υπάρχει τίποτα αποδεκτό γι’ αυτό. Έκαναν ό, τι έκαναν κάνοντας εφαρμογή μυστικών διαδικασιών, σήμερα το έκαναν σύμφωνα με τις διαδικασίες. "
Ο συνταξιούχος στρατηγός Τολόν είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα αποδεκτό γι 'αυτό. Έκαναν ότι γινόταν παλαιότερα, κάνοντας εφαρμογή μυστικών διαδικασιών, και σήμερα το έκαναν σύμφωνα με τις διαδικασίες».
Υπενθυμίζοντας την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου, ο Τολόν χρησιμοποίησε τις παρακάτω εκφράσεις: «Διεισδύουν. Είδαμε ότι υπήρξαν διεισδύσεις στις 15 Ιουλίου. Τώρα έχουν ανοίξει την πόρτα».
Ο Χουρσίτ Τολόν τελείωσε τα λόγια του λέγοντας:
«Ο Αλλάχ να προστατεύσει όλους μας, το έθνος μας και τη Δημοκρατία μας»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου