Σελίδες

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Όχι του Εφετείου σε σωματείο “μακεδονικής μειονότητας”

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Μας τα λέει ο Βούλγαρος Μπορίσοφ αλλά εμείς κάνουμε τις "κότες λυράτες"..

Οι νυν οι πρώην, επώνυμοι και ανώνυμοι γενικά..

Γράφει ο Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος

Το Μονομελές Εφετείο Θεσσαλονίκης με την υπ’ αριθμόν 117/2021 απόφασή του έβαλε φρένο στην ιδεολογική διαστροφή και στα καλοπληρωμένα σχέδια εκείνων που ονειρεύονται δήθεν «μακεδονική» μειονότητα εντός Ελλάδος. Πρόκειται για τη δεύτερη ΝΙΚΗ στη δικαστική διαμάχη, που ξεκίνησε μετά από μήνυση που υπέβαλα στις 11 Μαρτίου 2018 ως πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), όταν φούντωσε η προπαγάνδα για κατασκευή δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελλάδα, ως φυσική εξέλιξη των εθνικών παραχωρήσεων της «συμφωνίας» του Κοτζιά.

Κάποιοι επιτήδειοι έσπευσαν να «ρευστοποιήσουν» την σύγχυση που προκλήθηκε από την «συμφωνία» των Πρεσπών με την παραδοχή: (α) ύπαρξης κράτους που περιέχει στο όνομά του τον όρο «Μακεδονία», (β) δήθεν «μακεδονικής» εθνότητας και (γ) δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας. Ιδρύθηκε Σωματείο στην Ηράκλεια Σερρών με την επωνυμία Αδελφότητα Ντόπιων Σερραίων «ΚΥΡΙΛΛΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΙΟΣ», του οποίου το καταστατικό συγκεκαλυμμένα ανέφερε ότι είχε σκοπό να μεταλαμπαδεύσει την «ντόπια» γλώσσα και να γιορτάζει τις εθνικές εορτές των «ντόπιων» εξυμνώντας του ήρωές τους. Τον Μάρτιο του 2018 το εν λόγω Σωματείο κυκλοφόρησε (δωρεάν) περιοδική έκδοση με την επωνυμία «Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ», στην οποία προπαγάνδιζε ότι η «ντόπια» (μητρική) γλώσσα των Σερρών είναι η (δήθεν) «μακεδονική», γράφοντας τα μισά κείμενα στα σλάβικα, ότι οι εθνικοί ήρωες των «ντόπιων» Σερραίων είναι οι αρχικομιτατζήδες Γκότσε Ντέλτσεφ και Γιάνε Σαντάνσκι και ότι η εθνική εορτή των «ντόπιων» Σερραίων είναι η βουλγαρική ψευδοεπανάσταση του Ίλιντεν στο Κρούσοβο το 1903.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:infognomonpolitics.gr

Διαβάστε σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα www.anixneuseis.gr:‘Χαστούκι’ Μπορίσοφ στον Ζάεφ! Η Βουλγαρία «μπλοκάρει» την ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε, γιατί «δεν αναγνωρίζουν τις Βουλγαρικές ρίζες τους!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου