Σελίδες

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ελληνοτουρκικά : H καταγωγή των διερευνητικών επαφών

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

 Η παρακάτω αποκάλυψη- ομολογία του κ. Ροζάκη ότι η Ελλάδα έχει παραιτηθεί του ΒΕΤΟ εναντι της Τουρκίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

Άραγε ούτε όταν σε απειλεί η Άγκυρα απροκάλυπτα με πόλεμο, ούτε και τότε δεν τους στέλνεις!!!!!!!!!.......

"Η πηγή των διερευνητικών είναι, λοιπόν, τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι (1999) σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά. Εκεί οι εταίροι αποδέχθηκαν την ελληνική πρόταση για παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (ΕΚ) σε μια διαδικασία ειρηνικής επίλυσης των διαφορών (και την ένταξη της Κύπρου στην ΕΚ, χωρίς αναγκαία την προηγούμενη πολιτική λύση της επανένωσης του νησιού), με αντάλλαγμα, από την ελληνική πλευρά, να άρει το δικαίωμα αρνησικυρίας στην έναρξη διαπραγματεύσεων της Τουρκίας για την ένταξή της στην ΕΚ."

Για τους νεότερους ή για όσους έχουν ξεχάσει, χρήσιμο είναι να υπενθυμίσουμε την πηγή των διερευνητικών συνομιλιών, που άρχισαν το 2002, μετρούν 60 γύρους και διακόπηκαν το 2016 με πρωτοβουλία της Τουρκίας.

Ο όρος προς την Τουρκία που περιείχαν τα Συμπεράσματα ήταν η χώρα αυτή να επιλύσει με διαπραγματεύσεις τις διαφορές της με τις γειτονικές της χώρες ή σε αδυναμία επίλυσης να τις υποβάλει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για επίλυση. Η ΕΚ θα παρακολουθούσε τις εξελίξεις, εξαρτώντας την εξέλιξη στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις από τις ευνοϊκές ή μη προσπάθειες επίλυσης των διαφορών. Εν προκειμένω η Ελλάδα, ως χώρα-μέλος της ΕΚ, ανελάμβανε την υποχρέωση να κοινοποιήσει στην ΕΚ τις εξελίξεις στην επίλυση, ως το 2004, με μια έκθεση των πεπραγμένων της Τουρκίας στο διάστημα που διέρρευσε.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.tovima.gr


Διαβάστε σχετικό άρθρο στο greece4greeks.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου