Σελίδες

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Ροζάκης για διευρευνητικές με Τουρκία: Ειχα προτείνει αιγιαλίτιδα ζώνη 10 ν.μ. για τα νησιά του Αιγαίου

 Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:

Ο κύριος καθηγητής αδιαφορεί για τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Λαβρόφ, ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα η επεκταση στα 12 ν.μ. των Χ.Υ. της Ελλαδος στο Αιγαίο και δεν τίθεται θέμα, ενώ ανάλογη δήλωση έκανε ο Πρέσβης των ΗΠΑ Πάϊατ ότι τα νησιά έχουν χωρικά ύδατα ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδα , όπως καθορίζει ο UNCLOS.

Η λογική ενδοτικοτητος του κ. Ροζάκη παραμένει ανεξήγητη..

(Παρατίθενται τα σχετικά)

Διαβάστε σχετικό άρθρο στο greece4greeks.blogspot.com:«Ποιες Κυρώσεις; Βέτο, εάν δεν άρει η Τουρκία το Casus Beli για τα 12 ν. μ.»(Βίντεο)

Διαβάστε σχετικό άρθρο στο greece4greeks.blogspot.com:H καταγωγή των διερευνητικών επαφών

"Και παλαιότερα είχαν μπει στις διερευνητικές τα θέματα της αποστρατικοποίησης και των 'γκριζών ζωνών' και είχαν απορριφθεί", δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Χρήστος Ροζάκης. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία το είχε δεχτεί γιατί δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά από τη στιγμή που η Ελλάδα είχε σαφώς απορρίψει οποιαδήποτε συζήτηση πέραν της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Ο κ. Ροζάκης, είπε επίσης ότι μπορεί το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών να μην είναι το καλύτερο δυνατόν, αλλά καλύτερα να συζητάμε παρά να μην συζητάμε. Η Τουρκία, είπε, είναι αναγκασμένη να προσέλθει στον διάλογο γιατί όλα τα άλλα μέσα που χρησιμοποίησε απέτυχαν.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου