Σελίδες

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Η Γερμανία φέρεται στην Τουρκία όπως ο Τσάμπερλεν στον Χίτλερ

Σχόλιο Στρατηγού Φράγκου Φ.:
Κύριε Πρωθυπουργέ δεν πας στο διάλογο με «πολιτική ηγεσία της Τουρκίας που ασχημονει ασύστολα»
Ναι στο διάλογο με αμοιβαιότητα πολιτικού πολιτισμού ένθεν και ένθεν δίχως απειλές και μαξιμαλιστικές παράλογες διεκδικήσεις των νεοθωμανιστών Ισλάμ ο εθνικιστών..
Η Τουρκία παράλληλα με τα γεμάτα κινδύνους περιπετειώδη νερά της νεοοθωμανικής εξωτερικής πολιτικής, φυλακίστηκε (και αυτό είναι πιο επικίνδυνο) σε μία φασίζουσα, παράλογη και επιθετική νεοοθωμανική νοοτροπία. Αποκομμένη από τις οικουμενικές αξίες, η ριζοσπαστική τουρκική κοινωνία, από μέρα σε μέρα διαμορφώνεται σε έναν όχλο που συναντιέται γύρω από ριζοσπαστικές ιδέες. Οι ιδέες αυτές τρέφονται με στρατηγικά στολίδια του τύπου “Μεγάλη Τουρκία”, “Παγκόσμια δύναμη”, “Γαλάζια πατρίδα” και “περιοχή επιρροής μας”.

Πολύ σημαντικό ποσοστό της κοινωνίας είναι αυτοί οι οποίοι πιστεύουν πως η Τουρκία αδικήθηκε κατά τον καθαρισμό των συνόρων. Τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί κυρίαρχη στην κοινή γνώμη η άποψη ότι τα σύνορα της συνθήκης της Λωζάννης έγιναν αποδεκτά εκείνη την εποχή αλλά πλέον δεν ισχύουν σήμερα. Αυτό είναι μία άκρως επικίνδυνη κατάσταση. Αντανακλά ουσιαστικά το πνεύμα του μεσοπολέμου στη Γερμανία η οποία μετά από την συνθήκη των Βερσαλλιών και πριν από το Β Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν ήταν ικανοποιημένη από τα σύνορα της. Στην περίοδο εκείνη οι Γερμανοί πίστευαν καθαρά πως τμήματα της πατρίδας τους της Γερμανίας, αφαιρέθηκαν από ξένες δυνάμεις. Μάλιστα αυτό ήταν εν μέρει αλήθεια. Για παράδειγμα έτσι ήταν η περιοχή της Σουδητίας στην Τσεχοσλοβακία. Όπως είναι γνωστό ο Βρετανός πρωθυπουργός Νέβιλ Τσάμπερλεν συναντήθηκε με τον Αδόλφο Χίτλερ στη διάρκεια των συναντήσεων του Μονάχου και έδωσε στον Χίτλερ αυτή την περιοχή στην Τσεχοσλοβακία, προκειμένου να καταστείλει τη γερμανική επεκτατική φιλοδοξία. Ήλπιζε πως σε αντάλλαγμα η Γερμανία θα σταματούσε τον επεκτατισμό της. Ο Χίτλερ αποδέχτηκε αυτή την προσφορά και έδωσε τα χέρια με τον Τσάμπερλεν.
Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο στην ιστοσελίδα:kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου