Σελίδες

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Εμείς οι Έλληνες..

Ο Στρατηγός Φράγκος Φ. παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Παραπολιτικά 90,1 fm καλεσμένος του δημοσιογράφου Λάμπρου Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών και στις συμφωνίες που διέπουν το καθεστώς αυτών.

Συγκεκριμένα:
Όσον αφορά τη στρατικοποίηση, το καθεστώς των ελληνικών νησιών του Αν. Αιγαίου διέπεται από διεθνείς συνθήκες. Ειδικότερα:
• το καθεστώς των νήσων Λήμνου και Σαμοθράκης διέπεται από τη Σύμβαση της Λωζάννης για τα Στενά του 1923, η οποία αντικαταστάθηκε με τη Σύμβαση του Montreux του 1936,
• το καθεστώς των νήσων Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου και Ικαρίας διέπεται από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης του 1923 και
• το καθεστώς των Δωδεκανήσων διέπεται από τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947.

Επίσης ο Στρατηγός τόνισε ότι σύμφωνα με το 'Αρθρο 27 του Συντάγματος: (Μεταβολή στα όρια της Επικράτειας)
1. Kαμία μεταβολή στα όρια της Eπικράτειας δεν μπορεί να γίνει χωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.
2. Xωρίς νόμο, που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δεν είναι δεκτή στην Eλληνική Eπικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη ούτε μπορεί να διαμένει σ' αυτή ή να περάσει μέσα από αυτή.

Όσον αφορά τις διερευνητικές επαφές ανέφερε πως το 1999, δρομολογήθηκε η διαδικασία της ελληνο-τουρκικής προσέγγισης σε διμερές επίπεδο.
Στη σύσκεψη που έγινε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα με Πρέσβη τον κ. Ιωάννη Κοραντή και ως μέλος της διμερούς τον αείμνηστο Πρέσβη Φωτη Ξυδα Γενικό Πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη σε ερώτηση του Στρατηγού Φράγκου,τότε Συνταγματάρχη στο βαθμό και Ακόλουθο Άμυνας, τόνισε πως δεν θα ενδώσουμε στον παραλογισμό της Τουρκίας σε βάρος της Ελλαδος..
Έγιναν 60 διμερείς χωρίς αποτέλεσμα ..
Τώρα εμμένουν μετά τον «Σμπαραλιασμό» της ΑΟΖ από το URUC REIS για τριάντα ημέρες πάμε να συζητήσουμε στην 61η διμερή ΤΙ ;;!!

Περισσότερα στη συνέντευξη επιλεκτικά
ολιγόλεπτη σε βίντεο:
Η ΑΓΚΥΡΑ ΖΗΤΑΕΙ:
- Αναθεώρηση κυριαρχίας
επί νησίδων στο Αιγαίο («γκρίζες ζώνες»)
- Μειωμένη (έως μηδενική)επήρεια των ελληνικών νησιών σε ΑΟΖ
-Αποστρατιωτικοποίηση /αφοπλισμό νησιών
του Αιγαίου
-Νομιμοποίηση συμφώνου
Ερντογάν * Σάρατζ
-Αναθεώρηση του καθεστώτος της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη
-Αναγνώριση μουσουλμανικής
μειονότητος στο Αιγαίο
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΖΗΤΑΕΙ:
-Καθορισμό υφαλοκρηπίδας
-Καθορισμό ΑΟΖ
Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη ΕΔΩ (ηχητικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου